Pagini

Oameni și Locuri

marți, 24 noiembrie 2009

Electorale II


Cu ceva timp în urmă, am menţionat trei motive care mă împiedicau să-l mai votez pe Băsescu. [1] Acum voi spune de ce voi vota cu Geoană.
Nu voi vota cu Geoană pentru eventualele sale merite sau calităţi, ci voi vota cu el tocmai pentru limitările sale şi ale PSD-ului. [2] Faptul că PSD-ul este corupt şi comunist, că prelungeşte corupţia şi principiile statului asistenţial este nimic pe lîngă otrava picurată „terapeutic” de inginerii sociali care alcătuiesc elita băsesciană.
Să ne imaginăm România ca pe un teren arabil. Este adevărat că mafioţii pesedişti nu sînt interesaţi decît de jefuirea lui; este adevărat că în urma lor nu rămîne decît un teren viran. Însă acest imens maidan va putea fi cultivat într-o bună zi. Aceasta este însă o perspectivă anulată de experimentele inginereşti ale elitei neo-stîngiste, neoconservatoare, neomeneşti.
Este adevărat că băsescienii afirmă că doresc progresul României, că vor reforme, că vor să cultive ogorul României. Dar ar trebui să ne intereseze ce se cultivă pe acest ogor, şi nu doar cît de profitabilă s-ar putea dovedi cultura respectivă pe termen scurt. Băsescienii nu lasă ţarina în paragină, e adevărat. Dar numai pentru că din punctul lor de vedere România este destinată producerii unor culturi nu doar străine, ci ne-naturale, deci otrăvitoare. De pildă, un rezultat concret al ultimilor cinci ani de guvernare băsesciană este confuzia totală a termenilor, a valorilor. Simulacrul de Românie produsă de elită devine total, astfel încît nimeni nu va mai şti în scurtă vreme cum arată România adevărată, cum este un om adevărat, ce este creştinismul adevărat. Aşa cum copiii noştri nu ştiu cum arată şi ce gust are o roşie adevărată.
Nu-mi fac iluzii; probabil că nimicirea Europei creştine începută prin alianţa dintre stînga stalinistă şi cea nazistă va fi dusă pînă la capăt de o viitoare alianţă între stîngismul euro-socialist de tipul PSD-ului şi cel corporat, nord-american, precum cel promovat de elita neoconservatoare a lui Băsescu. Deocamdată însă, un vot pentru Geoană înseamnă a cîştiga timp. Un timp de care România profundă are nevoie pentru a parcurge distanţa dintre rădăcini şi faţa pămîntului, pentru a ieşi la suprafaţă destul de întărită încît să poată supravieţui atît tărîmului pustiit lăsat de unii, cît şi, mai ales, pămîntului otrăvit pe care îl vor lăsa ceilalţi.

Note:


[1] http://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2009/10/electorale.html. Mărturisesc că argumentele suplimentare, de necombătut, pe care le-am întîlnit la http://culianu.wordpress.com/2009/11/23/geoana-presedinte/ (vezi şi primele trei comentarii de la această postare) m-au ajutat să-mi precizez punctul de vedere în privinţa opţiunii mele de vot.   

[2] În treacăt fie spus, nu cred că Geoană a fost ipocrit atunci cînd l-a numit pe PF Daniel modelul său moral. Dimpotrivă, se poate admite că, în calitate de om politic profesionist, Geoană este îndeajuns de calificat să aprecieze capacitatea altui om politic de a vorbi convingător despre lucruri în care nu crede.

UPDATE

O observaţie de bun simţ de pe blogul lui Ilie Catrinoiu (http://culianu.wordpress.com/2009/11/23/geoana-presedinte/#comment-4353):

Simon noiembrie 25, 2009 la 12:17 am  #8 :

mai exista un motiv pentru care trebuie votat anti-basescu.
Si anume faptul ca, daca basescu si activistii sai de partid (baconsky, patapievici, mihaies, neamtu, patrasconiu, plesu) castiga, vor introduce votul obligatoriu. adica nu vom mai putea sa ne abtinem de la vot in situatii precum acestea, cand avem de ales, vorba lui djuvara, “intre mucea si cacacea”. a-l vota pe cacacea basescu inseamna a vota pentru un viitor in care vom fi penalizati daca refuzam sa legitimam prin votul nostru o clasa politica ilegitima. a vota pentru geoana inseamna a miza pe indolenta pdsr-ista datorita careia vom fi scutiti macar de aceasta ultim abuz al constiintei noastre.
intre niste ticalosi teleghidati si harnici ca cei din jurul lui basescu si ticalosii indolenti ai pdsr, ultimii mi se par de preferat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu