Pagini

Oameni și Locuri

sâmbătă, 21 octombrie 2017

Neîncredere



Un bun și vechi prieten îmi trimite un link de pe hotnews.ro, acea platformă de știri și comentarii care ne vrea deștepți și informați. Titlul:

Vladimir Putin: Cea mai mare greseala a Rusiei a fost ca a avut prea multa incredere in Occident (http://www.hotnews.ro/stiri-international-22063532-vladimir-putin-cea-mai-mare-greseala-rusiei-fost-avut-prea-multa-incredere-occident.htm)

Ca o observație secundară, nu văd de ce nu am avea încredere în texte scrise fără diacritice, cel puțin pînă cînd ambasada SUA va permite și layout-ul „Romanian”.
Cît despre tema principală a acestei postări, nu văd de ce nu am avea încredere în Putin. Mi se pare că omul are dreptate în două privințe: mai întîi, este vorba despre faptul că el personal a avut încredere în prostia, lașitatea și lăcomia Vestului. Iar Vestul l-a dezamăgit: nu e nici prost, nici laș și nici atît de lacom ca Putin.
În al doilea rînd, spre disperarea lui Putin, Rusia a avut și are într-adevăr încredere în Occident. Și asta a fost o greșeală. Pentru că, în tot acest timp, Occidentul s-a încăpățînat să vadă în Rusia un Putin.
Rusia a crezut tot timpul ca Occidentul este inteligent, curajos și generos. Cînd, de fapt, este mai prost, mai laș și mai lacom decît Putin.