La o privire rapidă ai fi tentat să crezi că radioul, televiziunea și presa scrisă din România fac abstracție de credința ortodoxă a 90% din populație. Dar dacă 90% din populație face abstracție de propria credință? Dacă cultul omului adus de mass-media răspunde de fapt credinței populației în ea însăși, în natura ei bună, adică divină?
Hristos vrea să știe cine s-a atins de El, preocupare care lui Petru i se pare absurdă în condițiile în care Domnul era îmbrîncit din toate părțile de mulțime (potrivit relatării lui Luca 8, 40-48; îmbulzeala lipsește însă la Matei 9, 18-22). Dar interesul lui Hristos este încă și mai exagerat: vrea să știe cine s-a atins de El cu credință! Era o femeie bolnavă, dar credincioasă, diferită astfel de toți cei din jurul Lui Hristos, mai sănătoși decît femeia, dar necredincioși.
Majoritatea populației României se adună astăzi în jurul lui Hristos, dar din Hristos nu iese nici o putere. Pentru că de data asta puterile ies din noi: puterea mentalității deschise, a multiculturalismului, a incluziunii. Ne-am dezvoltat personal, iar acum suntem pregătiți de priveghere (https://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2023/11/despre-falsa-priveghere-si-alte-capcane.html) în așteptarea Hristosului care ne convine.