Pagini

Oameni și Locuri

sâmbătă, 10 februarie 2024

Modelatorii și viziunea revoluționară

 

Nu orice vizionar este un revoluționar, dar orice revoluționar este un vizionar. Despre acest tip de vizionar este vorba în descrierea următoare:

 

„VIZIONARII modelează calea de mijloc. Sunt plini de dragoste și apreciere și nu le este frică să împărtășească asta deschis la serviciu, acasă și în comunitățile  lor. Limbajul lor e iubitor, acceptabil și sunt incluzivi, nu dezbina și își împărtășesc gândurile și convingerile despre iubire, acceptare și egalitate în povestile lor. Iubirea și acceptarea se află la baza a ceea ce fac. Mulți dintre cei care au făcut o adevărată diferență pozitivă au fost obligați să lupte din greu pentru o schimbare radicală și pentru o cauză mai mare decât ei înșiși. Dar chiar și în lupta lor, ei nu încetează niciodată să împărtășească în mod deschis dragostea, compasiunea și grija față de umanitate.” (https://www.entertix.ro/evenimente/19831/conferinta-vizionarii-10-februarie-2024-sala-palatului-bucuresti.html)

 

Viziunea creștină a schimbat lumea prin descoperirea lui Dumnezeu în Hristos. Viziunea umanistă o schimbă prin descoperirea omului în personalitățile vrednice de imitat „pentru că schimbă lumea cu mesajele lor pozitive [...] pentru a înălța lumea.”