Pagini

Oameni și Locuri

luni, 11 noiembrie 2019

Relevanța irelevanților


Oricît de importantă, calificarea doamnei Dăncilă în turul doi al prezidențialelor, firească pentru unii, surprinzătoare pentru alții, riscă să ne facă să trecem cu vederea rezultatele obținute de ceilalți candidați. Întrucît sînt interesat de implicațiile opțiunilor politice ale poporului meu față de cultura națională, identitatea națională și creștină, rezultatele obținute de candidații care au susținut asemenea valori mi se par cel puțin la fel de importante.
Cîtă vreme eșecul coagulării unei mișcări conservatoare în România este pus pe seama „serviciilor”, a lui Soros sau a orgoliilor personale sau de grup, nu poți decît să saluți acest eșec. Falimentul unui Ninel Peia sau rezultatul modest înregistrat de Paleologu la alegerile prezidențiale de ieri sînt un dar și o binecuvîntare. Cum ar fi un conservatorism consolidat în jurul aversiunii față de Soros? La fel de autentic ca cel întemeiat pe recunoștința față de Andrei Pleșu!
Cu puțin înaintea primului tur al prezidențialelor, activenews, o platformă de știri și opinii care se consideră creștină și conservatoare, îi declara cîștigători pe Paleologu și Peia (https://www.activenews.ro/stiri-politic/Rezultate-sondaj-ActiveNews-Pentru-cititorii-nostri-Ninel-Peia-si-Theodor-Paleologu-merg-in-turul-2.-O-analiza-a-voturilor-publicului-conservator-romanesc-158738). Vestea bună este că dacopații sînt mai puțini decît credeam: față de cele 17 procente de voturi acordate pe siteul activenews lui Ninel Peia, omul a primit în realitate 0,3%. Cam acesta este nivelul, relevanța și impactul „publicului conservator românesc”. Disperarea scuză multe erori, dar nu și pierderea simțului realității. Dacă doriți o dovadă suplimentară, tot pe acest site Cumpănașu primea 7,7% din voturi.
Din punctul meu de vedere, votul de ieri al românilor a demonstrat că sîntem, în ciuda platformelor „conservatoare”, încă normali, o provocare evidentă pentru domnul Iohannis, care-și dorește o altă normalitate cu fervoarea quasi-religioasă cu care alții își doresc o altă omenire (https://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2018/11/pe-mina-lor.html).
Din punctul de vedere al „publicului conservator românesc”, însă, rezultatul votului demonstrează intervenția masivă a „serviciilor”. Dar, hai să fim cinstiți: ar fi reușit serviciile singure să reducă procentul unui candidat de la 17% la 0,3% dacă nu ar fi fost ajutate de umanoizii reptilieni? Imposibil! Orice om cît de cît informat știe că reptilienii se ocupă de creșteri și sporiri. Reducerile sînt treaba iluminatti-lor. Așa că este foarte probabil ca turul doi al prezidențialelor să reprezinte în realitate un conflict, ba chiar un război între reptilieni și illuminati. În realitatea paralelă din capul „publicului conservator românesc”.     
„Am dovedit că sîntem deștepți și mulți!” afirmă domnul Theodor Paleologu cu superioritatea sa familiară și atît de îndrăgită de oamenii muncii de la orașe și sate (https://www.youtube.com/watch?v=8vLwCZ2BM1A, minutul 2:50). Probabil că mai mulți decît se aștepta, dar nu neapărat mai deștepți, dacă ne amintim că varianta replicii constă în tema proverbială „mulți, dar proști”.
Avînd în vedere declinul accelerat al culturii, inteligenței și bunului simț, ne putem aștepta ca în viitorul apropiat oamenii deștepți să fie tot mai mulți. Ne putem aștepta așadar ca numărul în creștere al inculților funcțional să-i învingă în cele din urmă pe analfabeții funcțional, iar Paleologu să cîștige alegerile încă din timpul vieții domnului Pleșu, spre fericirea conservatorilor creștini, a liberalilor creștini, a liberalilor conservatori, a creștinilor liberali conservatori, a creștinilor ortodocși atei, a gnosticilor creștini democrați și a democraților creștini ezoterici, a ateilor spirituali fără denominațiune și a creștinilor ortodocși după calendarul solar neîndreptat, a susținătorilor vieții din momentul concepției și a susținătorilor concepției subiectiviste despre viață, spre fericirea reptilienilor, illuminaților și, cine știe, a oricărui om care ar fi fost normal dacă nu ar fi fost atît de deștept, de conservator și de român.
Desigur, dacă nu s-ar fi amestecat serviciile, Soros sau orgoliile, acum am fi avut un tur doi cu Peia și Paleologu.
Ghinion!