sâmbătă, 9 septembrie 2023

Omul: nici pacient, nici asistent, ci templu al Duhului Sfînt

 

Pentru că știrile despre Soros și Musk, Biden și Trump, Zelenski și Putin nu reușesc să întrețină cu adevărat spiritul de jertfă al mărturisitorilor ortodoximii, media ortodoxă pregătește cugetele ortodoxe pentru lucrurile importante precum îndelung așteptata reintroducere a restricțiilor și a obligativității vaccinării, cînd rezistenții ortodoxiei își vor aduce din nou valoroasa contribuție la atmosfera de nesiguranță generală.

În ultimele două luni am fost prin țară, de la sud la nord și de la est la vest. Ce am descoperit este că nu doar omul normal, dar pînă și urma lui s-a pierdut. Am întîlnit și grupuri de români stabiliți în Italia sau Spania veniți în țară în vacanță. Impresia mea este că în comparație cu ei, bătrînii din azilurile groazei au rămas oameni. Ce le-a făcut Occidentul românilor stabiliți acolo este infinit mai înfricoșător decît ce le-au făcut bătrînilor administratorii acelor aziluri.

Media ortodoxă deplînge scăderea natalității și degradarea stării de sănătate a românilor, dar ignoră cu bună știință pierderea sănătății duhovnicești a poporului. Aceasta dintr-un motiv foarte simplu: media ortodoxă împreună cu reprezentanții BOR au fost și sunt principala cauză a slăbirii discernămîntului duhovnicesc al credincioșilor.

Alternativa „spitale vs. catedrale” este prost pusă în mod intenționat, iar ortodoxia înșelată de proprii îndrumători a căzut în cursă, alegînd catedrala, spre satisfacția urîciunii pustiirii care conduce BOR cu sprijinul mediei ortodoxe. În fapt, rezolvarea progresistă falsifică problema, ducînd la o falsificare a omului în ambele direcții, nu doar în cea a „spitalului”, ci și în cea a „catedralei”. Pentru că, în realitate, omul nu este nici pacient al vindecătorilor trupești, nici asistent al vindecătorilor sufletești, ci este făcut în primul rînd pentru a deveni templu al Duhului Sfînt. Aceasta este prioritatea creștinului, aceasta este chemarea lui și doar în măsura în care îi răspunde își poate împlini el vocația. Tocmai pentru că această chemare îi este ascunsă exact de cei care ar trebui să i-o dezvăluie, omul ajunge să degenereze moral și fizic, devenind tot mai temător și mai ușor de înșelat pe măsură ce devine tot mai slab, mai puțin credincios și mai neputincios trupește.