luni, 5 aprilie 2021

Impresia libertății

 

În decembrie 1989, protestul pentru mîncare s-a transformat în protest pentru libertate. În zilele noastre, protestul pentru libertate devine unul pentru mîncare. Dar puterea coruptă nu se teme niciodată de foamea noastră. Și nu se teme nici de libertatea noastră, cîtă vreme libertatea noastră este desprinsă de adevăr.

Pe vremea cînd era ministru de finanțe, Anca Dragu i-a sfătuit pe români să muncească pe doi lei. Ca președintă actuală a Senatului, Anca Dragu, împreună cu președintele comisie de buget și a celei juridice a Senatului, a scutit în săptămînile trecute două bănci austriece de plata a peste 80 de milioane de euro către statul român. Poate că rolul interdicțiilor este și acela de a ne ține ocupați cu lucruri care să ne împiedice să vedem și să reacționăm față de nelegiurile mai grave care se petrec în acest timp:

 

„De altfel, multă lume corporativă, aflată în combinații bancare și fiscale cu noua generație de prestatori USR-PLUS-DNA-SRI, a participat la farsa cu #rezist, a cărei finalitate era, după cum se vede azi, reîmpărțirea lumii subcarpatice cu tot cu bani, resurse și pîrghii de putere.

De altfel, cum a ajuns la putere, dreapta pilotată de Servicii a pus în funcțiune arhitectura de protecție fiscală și financiară a clientelei corporatiste și politice, scutind de plăți datorate statului român și umplîndu-i de bani pe sponsorii revoluției haștag, de la Frații Micula la băncile austriece și de la IFN-uri la industria păcănelelor. Mai mult, dosarele penale deschise din neatenție de DNA acestor entități prăduitoare sînt ținute în bezna sertarelor, acolo unde se învechesc ca vinul, pînă la prescriere.

Toate aceste acțiuni se înscriu într-un vast program de deznaționalizare a economiei, al cărui vîrf de lance este marea privatizare a companiilor profitabile de stat, promisă de Iohannis, Orban și Cîțu primelor șase ambasade de la București.”

Vezi articolul integral la https://www.catavencii.ro/sa-dam-protestatarului-ce-i-al-cezarului-si-austriacului-ce-i-al-intregului-popor/