joi, 25 aprilie 2019

Puterea ortodoxiei


Paula Seling „a primit Ordinul Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitor din Maramureș „în semn de înaltă cinstire şi multă preţuire pentru promovarea, la cel mai înalt nivel artistic, a muzicii de mare valoare, a colindului, cântului şi pricesnelor tradiţionale româneşti, din demnitatea de fiică a satului şi Neamului românesc şi a Bisericii Ortodoxe Române”. (https://basilica.ro/ce-distinctie-a-primit-paula-seling-din-partea-episcopiei-maramuresului/)
„În tine stă puterea să muți munții/ Cum tot din oameni simpli/ S-au înălțat și sfinții”. (https://www.youtube.com/watch?v=F8cbSoZPaj0, versuri Paula Seling).
Pavel: „Toate le pot întru Hristos, Cel care mă întăreşte.” (Filipeni, 4:13).
Dacă BOR ar fi cinstită, ar trebui să le spună personalităților pe care le decorează că nu are de fapt decît două ordine, Mama Omida și Taica Osho (http://ziarullumina.ro/andrei-plesu-a-primit-crucea-aguniana-86909.html).
          Precum în melodia Paulei Seling, puterea ortodoxiei românești de astăzi stă în sine însăși (o înțelegere pur gnostică a mântuirii despre care am scris și aici: http://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2019/03/mai-clar-de-atit-nu-se-poate.html). De aceea a și devenit ortodoxia atît de neputincioasă: în loc să miște munții, nu poate decît să ne sufle praful în ochi (https://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2018/11/de-ce-nu-l-vrem-pe-staniloae.html).