vineri, 3 mai 2019

Poziția oficială a BOR


Un oficial BOR din partea Patriarhiei declara în legătură cu moartea lui Răzvan Ciobanu: „E o tragedie, era un om tânăr.” https://www.fanatik.ro/pozitia-oficiala-a-bisericii-ortodoxe-dupa-ce-s-a-spus-ca-razvan-ciobanu-va-fi-inmormantat-fara-preot-18896397
Așadar, nu este o tragedie pentru că a murit un om. Nu este o tragedie pentru că acest om a murit drogat, homosexual și ateu declarat. Este o tragedie pentru că a murit un tînăr.
Oficialul nu a mai precizat „... frumos și liber”. Pentru că se subînțelegea: poziția oficială a BOR depinde de preferințele oficialităților.
În orice caz, discuția legată de înmormîntarea creștinească a lui Ciobanu este inutilă, de vreme ce oricine moare în Săptămîna Luminată merge, vrînd-nevrînd, în rai:

„Cine moare în acest interval - și mai ales în ziua de Paști sau în săptămâna cea dintâi după Paști, numită pretutindeni Săptămâna Luminată - merge de-a dreptul în rai pentru că lumina raiului strălucește fiecăruia care moare în această săptămână și pentru că în timpul acesta ușile raiului sunt deschise, iar cele ale iadului închise. Cel care moare este primit în rai, indiferent de păcatele care le-a făcut, căci toate i se iartă.” https://www.crestinortodox.ro/datini-obiceiuri-superstitii/in-saptamana-luminata-raiul-este-deschis-68762.html

          Sînt convins că domnul Călin Popescu Tăriceanu poate conta pe ajutorul reprezentanților Bisericii în lupta împotriva drogurilor (https://www.facebook.com/tariceanu/posts/2735698539778277?__tn__=K-R). Tot ce trebuie să facă este să-i comunice din timp ierarhiei BOR care este poziția oficială.