miercuri, 19 mai 2021

Vaccinul anti-rusesc

 Regia ieftină a showului „mic sau mare, hai la vaccinare!” este surprinsă cu inteligență și umor în acest articol: https://www.activenews.ro/opinii/Abominabilul-plan-de-vaccinare-a-copiilor-si-fundul-lui-Barna-de-pe-masa-lui-Citu.-STOP-CADRU-LA-MASA-GUVERNULUI-cu-unsurosul-Chirieac-de-la-Antena-3-CNN-166948 (precizez că am o părere proastă despre site-ul activenews, așa că recomandarea acestui articol nu reprezintă în nici un caz o apreciere pentru site-ul respectiv).

După ce mai bine de un an specialiștii ne-au asigurat că noul coronavirus nu-i afectează pe copii, brusc, după lansarea pe piață a vaccinului pentru copii, au început să fie lansate știrile despre vulnerabilitatea copiilor la Covid-19 (https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24804807-copiii-brazilia-mor-ritm-alarmant-cauza-covid-19.htm?pbox).

Tragedia este că oricît de criminale s-ar dovedi măsurile luate de actuala putere, populația care a votat-o va continua să le susțină. Pentru că altfel ar însemna că-și trădează convingerile, iar pesedeul va profita de această slăbiciune. Și atunci cine îi va mai împiedica pe ruși să pună ghearele pe România? Prin urmare, ne vaccinăm pentru că este singura soluție. 

Poate că actualul vaccin covid este într-adevăr eficient împotriva virusului. Dar cel puțin în România, el trebuie făcut mai ales pentru că este un antidot sigur împotriva comunismului și singura soluție prin care putem ține la distanță acea întruchipare a barbariei numită Rusia. În acest sens, Tomescu a fost inspirat atunci cînd nu a inclus în repertoriul ales pentru susținerea campaniei de vaccinare (https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24783274-violonistul-alexandru-tomescu-pianista-sinziana-mircea-concert-ziua-europei-centrul-vaccinare-biblioteca-nationala.htm) nici un compozitor rus. 

Ne vaccinăm pentru că doar în felul acesta demonstrăm că nu suntem pesediști ori asistați social, ci oameni de valoare, înzestrați cu sensibilitate estetică, discernămînt intelectual, caracter moral și consecvență politică.