vineri, 1 septembrie 2023

Patriarhia Bănescu

 

 

1.     Bănescu, adică Patriarhia:

Patriarhia îl citează pe gânditorul latino-american Nicolas Gomez Davila […]„Când înțelegem ce au înțeles cei ce păreau să înțeleagă, rămânem stupefiați.” (Nicolás Gómez Dávila)”, afirmă Patriarhia Română.

[…] Important, liniștitor și eliberator rămâne ca întotdeauna adevărul curat, cu bunăvoință explicat”, sună comunicatul Patriarhiei Române.” (https://r3media.ro/patriarhia-se-declara-stupefiata-de-ineptiile-dr-sandra-alexiu-care-a-pretins-ca-ar-exista-o-lege-data-de-biserica-care-i-ar-obliga-pe-medici-sa-emita-adeverinte-pentru-b/ sublinierea mea, G. F.)

 

2.     Patriarhia, adică Bănescu:

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a scris pe pagina sa de Facebook comunicatul emis de către Patriarhia Română.

[…] E greu să nu-ți amintești observația calmă a unuia dintre cei mai lucizi și profunzi gânditori creștini din secolul XX: „Când înțelegem ce au înțeles cei ce păreau să înțeleagă, rămânem stupefiați.” (Nicolás Gómez Dávila) […] Important, liniștitor și eliberator rămâne, ca întotdeauna, adevărul curat, cu bunăvoință explicat”, a scris Vasile Bănescu pe Facebook.” (https://www.gandul.ro/actualitate/adeverinta-de-la-medic-ceruta-pentru-botezul-copiilor-cand-credeam-ca-le-am-vazut-pe-toate-reactia-patriarhiei-romane-20045705 sublinierea mea, G. F. Vezi și la https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=267588289409975&id=100084764161859&ref=embed_post)

 

De fapt, nu este nimic uimitor în felul în care agenții marii transformări înțeleg „adevărul curat, cu bunăvoință explicat”. Dimpotrivă, totul este limpede și previzibil. La fel de limpede și de previzibil cum este și efortul de a se preface că nu înțeleg al celor care pretind că se împotrivesc redefinirii realității.