miercuri, 15 mai 2019

Nu ne mai salvați copiii, lăsați-i să trăiască!


Cu șase luni în urmă, Deutsche Welle România deplîngea faptul că tot mai mulți medici ginecologi și unități medicale din România refuză să mai efectueze avorturi din motive de conștiință, și compara această reacție a personalului medical românesc cu decretul 770 al lui Ceaușescu (https://www.dw.com/ro/avortul-o-nou%C4%83-epoc%C4%83-pentru-decretul-ceau%C8%99ist-770-newsweekro/a-45895657).
Ironia este că tocmai o organizație numită „Salvați Copiii”, oferă soluția: „Sociologul Ciprian Grădinaru, de la organizația Salvați Copiii, este de părere că, dacă medicii din sistem nu mai vor să facă avorturi, statul ar trebui să creeze o rețea paralelă care să ofere acest serviciu.” https://www.dw.com/ro/avortul-o-nou%C4%83-epoc%C4%83-pentru-decretul-ceau%C8%99ist-770-newsweekro/a-45895657
Andreea Bragă, activistă pentru drepturile femeilor la organizația FILIA, spune că este „inacceptabil ca, într-un stat laic, să existe spitale publice în care medicii invocă libertatea de conștiință din motive religioase ca să nu facă întreruperi de sarcină la cerere”
De aproape 20 de ani și în special în ultimii 10 a crescut frecvența emisiunilor despre educație și cultură civică difuzate de posturile naționale de radio (România Cultural și Actualități) conduse în acest spirit (vedeți un exemplu aici: https://radioromaniacultural.ro/educatia-in-spiritul-tolerantei-incepe-in-familie/. Am menționat astfel de cazuri în mai multe rînduri, vezi de pildă la http://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2018/11/salvatorii-romaniei.html )
Ceaușescu a fost un criminal. A terorizat un întreg popor, a ținut populația în foame, frig și întuneric, în minciună atîta timp. A participat personal la uciderea țăranilor care se opuneau colectivizării. Nu știu dacă decretul lui anti-avort a fost determinat de vreunul dintre argumentele morale invocate de guvernatorii americani pro-life de astăzi. Cert este că în România în 1965 numărul de avorturi provocate a ajuns la 1.115.000. Acesta este principalul motiv care a impus o lege anti-avort, dar trebuie precizat că era o lege care admitea excepțiile prevăzute și de legislația americană antiavort actuală. Cred că într-o astfel de situație orice stat din lume, democrat sau nedemocrat, ar fi propus o lege asemănătoare. Sigur, în 1966, anul decretului 770, Ceaușescu avea 48 de ani și tocmai devenise prim-secretar al PCR. Se putea aștepta la o carieră politică lungă, iar sporul demografic îi asigura pe plan intern sporirea capacității de producție și de apărare a țării și pe plan extern, în raport cu blocul sovietic, o pîrghie la negocieri. Demography is destiny, cum se zice.
Nu trebuie să ne surprindă să vedem că inițiativele pro-life ale conservatorilor americani sunt comparate cu politicile nataliste ale unui dictator ca Ceaușescu (vezi unele comentarii la articolul postat la https://www.activenews.ro/externe/SUA-Cea-mai-restrictiva-lege-care-interzice-avortul-adoptata-de-Senatul-statului-Alabama.-Pedeapsa-poate-ajunge-la-99-de-ani-de-inchisoare-155954). Sunt aceiași oameni care cu ocazia referendumului pentru căsătorie i-au numit pe susținătorii referendumului naziști, extremiști sau infatuați. 
Sunt exact acei oameni care vor să ne salveze copiii.