miercuri, 15 septembrie 2021

România educată pas cu pas. Primul pas: preludiul


„Un fost manechin care a prezentat mai multe colecții de haine și lenjerie intimă semnate de Cătălin Botezatu, conduce una dintre cele mai importante instituții din subordinea Ministerului Educației. Iordache, în prezent profesor, a fost numit în fruntea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar. Agenția are rolul de a evalua și acredita toate grădinițele, școlile și liceele din România. Cătălin Botezatu a spus la Pro TV: «A prezentat în mai multe colecţii, dar cea mai reprezentativă colecţie pentru el a fost cea “Aviator” unde a prezentat de la costume de baie, până la outfiturile normale, adică îmbrăcat, ca să spun așa. Silviu face parte din garda veche de manechini, o gardă adevărată, pentru că pe vremea aceea se făcea un alt fel de modeling cu băieţi care arătau într-un fel…»” (https://newsweek.ro/educatie/catalin-botezatu-despre-seful-institutiei-care-evalueaza-scolie-e-din-garda-veche-de-manechini?fbclid=IwAR1NfD3NaiGRB0mzNWuZgWI4HhVOleJvpO2GaLTzFRHtwXYOSrpaTWfDHMo)

Bine, ar putea obiecta cineva, atunci ai prefera-o pe Cati Andronescu? Bineînțeles că nu. Sunt un părinte responsabil, îmi pasă de viitorul copiilor mei. De aceea, aș prefera la conducerea Ministerului Educației o videochatistă.

 

P.S.

 

Toată viața mi-am dorit să predau religia, dar m-a descurajat ideea că trebuia să solicit pentru aceasta o binecuvîntare de la un ierarh străin de Dumnezeu și mai ales că trebuia să predau religia fără a o preda de fapt, aceasta fiind condiția (solicitată explicit de părinți și acceptată tacit de BOR) care a asigurat supraviețuirea disciplinei pînă în zilele noastre. Cazul menționat mai sus îmi demonstrează însă că pentru a putea să predai Religia în România poți trece uneori prin încercări încă și mai mari: de pildă, poți să ajungi să prezinți costume de baie în măsura în care, vorba lui Botezatu, „arăți într-un fel...”