luni, 18 noiembrie 2019

Balena albastră vs ciuma roșie


În ciuda eforturilor lui Iohannis de a atribui fiecare accident rutier sau incendiu ciumei roșii, este greu de stabilit cu precizie care sînt victimele acestei epidemii. În schimb, victimele balenei albastre sînt identificabile prin faptul că-și asumă o serie de provocări crude și nefirești, care duc uneori la un sfîrșit tragic (https://a1.ro/news/inedit/cum-se-joaca-balena-albastra-si-ce-sarcini-primesc-tinerii-care-accepta-provocarea-id647915.html)
Nu știu de ce tocmai la Satu Mare, dar aici se-ntîmplă ca un număr tot mai mare de tineri să dorească operația de schimbare de sex (https://www.presasm.ro/doi-elevi-de-liceu-din-satu-mare-vor-sa-isi-schimbe-sexul-au-obtinut-aprobarea-judecatorilor/). Asta deși toată lumea știe că schimbarea de sex nu este o schimbare de sex reală, iar prin schimbarea de sex nu se schimbă genul. Pentru ca o schimbare de sex să fie posibilă în mod real, trebuie schimbată fiecare celulă și tot adn-ul unui individ (vezi mai pe larg în legătură cu acest subiect la https://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2016/05/minciuni-luminoase.html). Iar dacă admitem că oamenii ar avea și suflet, atunci ar trebui schimbat și sufletul. Pentru că Dumnezeu nu a creat niște suflete nediferențiate, ci „Când a făcut Dumnezeu pe Adam, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu. Bărbat şi femeie a făcut şi i-a binecuvântat şi le-a pus numele: Om, în ziua în care i-a făcut.” (Facerea 5, 2).
Ciuma roșie ar trebuie să fie înrudită cu ciuma. Totuși, pentru o boală infecțioasă, ușor transmisibilă, este surprinzător că scade în intensitate, după cum au dovedit-o ultimele alegeri. Totodată, ar trebui să se manifeste prin delir, deși singurul delir pare să fie cel al grupului imunizat de rezistenți, care au ajuns să compare PSD-ul cu nazismul și pe Dăncilă cu Hitler. Din păcate, în timp ce toată lumea luptă împotriva ciumei roșii, tinerii noștri sînt expuși ideologiei de gen care pretinde că oferă exact ce oferea Balena albastră: „căldură, înțelegere, conexiune.” (https://a1.ro/news/inedit/cum-se-joaca-balena-albastra-si-ce-sarcini-primesc-tinerii-care-accepta-provocarea-id647915.html).
Nu este sigur că victimele mor fericite, cum susține autorul jocului, Filip Budeikin, dar este sigur că mor. Și mor nu pentru că-și doresc să moară, ci pentru pentru că nu vor să trăiască fără această căldură și înțelegere care au dispărut de la noi. Au dispărut din familie, din Biserică, din societate. Este puțin probabil ca Iohannis, interesat să valorifice politic orice nenorocire, să le poată readuce, presupunînd prin absurd că și-ar dori așa ceva. Este la fel de improbabil ca Dăncilă să reușească asta. Dar cel puțin Dăncilă nu ne va invita la o versiune de Balena albastră, asigurîndu-ne că este inofensivă.