sâmbătă, 21 octombrie 2017

Neîncredere



Un bun și vechi prieten îmi trimite un link de pe hotnews.ro, acea platformă de știri și comentarii care ne vrea deștepți și informați. Titlul:

Vladimir Putin: Cea mai mare greseala a Rusiei a fost ca a avut prea multa incredere in Occident (http://www.hotnews.ro/stiri-international-22063532-vladimir-putin-cea-mai-mare-greseala-rusiei-fost-avut-prea-multa-incredere-occident.htm)

Ca o observație secundară, nu văd de ce nu am avea încredere în texte scrise fără diacritice, cel puțin pînă cînd ambasada SUA va permite și layout-ul „Romanian”.
Cît despre tema principală a acestei postări, nu văd de ce nu am avea încredere în Putin. Mi se pare că omul are dreptate în două privințe: mai întîi, este vorba despre faptul că el personal a avut încredere în prostia, lașitatea și lăcomia Vestului. Iar Vestul l-a dezamăgit: nu e nici prost, nici laș și nici atît de lacom ca Putin.
În al doilea rînd, spre disperarea lui Putin, Rusia a avut și are într-adevăr încredere în Occident. Și asta a fost o greșeală. Pentru că, în tot acest timp, Occidentul s-a încăpățînat să vadă în Rusia un Putin.
Rusia a crezut tot timpul ca Occidentul este inteligent, curajos și generos. Cînd, de fapt, este mai prost, mai laș și mai lacom decît Putin.