joi, 21 noiembrie 2019

Competență și integritate


Este bine că incompetenții și corupții de la PSD au fost înlocuiți de oamenii competenți și integri din PNL. Pentru aceia dintre noi care nu s-au convins încă, îi invit să citească rîndurile de mai jos. Nu, nu este vorba despre consilierul Monicăi Anisie de la Educație (https://www.gsp.ro/gsp-special/diverse/guvernul-pnl-socheaza-bogdan-steriopol-fost-impresar-in-fotbal-actual-consilier-al-ministrului-educatiei-i-a-urat-la-multi-ani-in-puscarie-lui-mihai-stoica-583411.html). Un masterand de la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” este prin definiție competent și integru, nu mai încape discuție.
Este vorba despre performanța guvernului de a plăti în avans o singură sumă pentru două servicii: un armament (de care poate că nu avem nevoie) și o imagine care, spre deosebire de armamentul respectiv, ne-a devenit indispensabilă, vitală: este imaginea însăși a anti-corupției, anti-comunismului, anti-pesedismului. Slujirii înseși i se alătură astfel competența supremă și integritatea pură. Panteonul societății civile românești se completează pas cu pas :     

„În a doua săptămână de guvernare, Ludovic Orban, asistat de ministrul Apărării, Ionel Nicolae Ciucă, a anunțat că onor cabinetul său mai plătește două miliarde (de lei, tura asta) către compania americană Raytheon, pentru sistemele de rachete Patriot. Asta în timp ce, în același guvern, Florin Cîțu urla că a găsit un deficit de două miliarde de lei în bugetul asigurărilor sociale.
[...] firma care se ocupă, în România, de imaginea Raytheon se numește Chapter 4 Romania. Acționarii acestei firme sunt Chapter 4 Viena, Ioana Mănoiu și Felix Tătaru. Cine este Felix Tătaru? Omul care, prin altă firmă, GMP, se ocupă de campaniile electorale ale lui Klaus Iohannis și ale PNL. Absolut întâmplător, în timpul campaniei electorale pentru turul al doilea al prezidențialelor, Raytheon primește o plată neașteptată, dar mereu binevenită.
Duminică se votează, da?”

(Patrick André de Hillerin, „Prea pe față”, Cațavencii, 21 nov. 2019, vezi textul integral la: https://www.catavencii.ro/prea-pe-fata/?fbclid=IwAR2drW-VjJHjwosDAbkJpf1RS7bXNlK8qEDuebyf0DWLwxnLXVdopwHtOK8)