marți, 6 decembrie 2022

Amenințare gravă la adresa creștinismului: credincioșii catolici încearcă să-l readucă pe Hristos în Biserica Catolică!

 

Început în Uruguay, proiectul „balconeras” a ajuns acum și în Argentina, într-un efort de a-l readuce pe Hristos în centrul Sărbătorii Nașterii Sale (https://www.catholica.ro/2022/11/30/balconeras-pentru-a-marturisi-ca-craciunul-este-despre-cristos/). Inițiativa reprezintă una dintre cele mai grave amenințări la adresa creștinismului catolic de la apariția curentului teologic înnoitor de la jumătatea secolului trecut cunoscut drept ressourcement.

Clerul și credincioșii ortodocși din România sunt deosebit de îngrijorați: dacă această modă va ajunge și în ortodoxie? Adică, în Biserica noastră? Pericolul este real și, după cum se poate vedea din dezbaterile aprinse întreținute pe platformele media ortodoxe, ortodocșii știu că Biserica poate fi cel mult a credincioșilor sau a Patriarhiei.

Ca și cum lucrurile nu ar fi și așa destul de complicate, unde am ajunge dacă am crede prin absurd că Biserica este a lui Hristos? Unde ar mai face credincioșii ortodocși dezvoltare personală, așa cum îi instruiește cotidianul Patriarhiei, Ziarul Lumina? În pustie? Imposibil! În pustie nu poți cultiva stima de sine, iar fără stimă de sine nu ești ortodox. Cum ar mai putea cultiva credincioșii ortodocși stima de sine, cînd Hristos ăla ar putea avea pretenții să-i dăm și Lui măcar puțin din stima noastră? S-a născut, foarte bine, să fie sănătos. Dar dacă noi îl lăsăm în pace, normal ar fi ca și El să ne lase în pace, precum în cer, așa și pe pămînt. The show must go on.