joi, 19 august 2021

Surse oficiale de dezinformare (I)

 

Nimic nu este mai scump decît lucrurile gratis, previne un proverb japonez. Cît de scump ne costă oare vaccinul anticovid „sigur și gratuit”? Dincolo de prețurile de achiziție ale serurilor experimentale anticovid distribuite gratuit, dincolo de numeroasele cazuri de persoane a căror sănătate și chiar viață au fost afectate încă de pe acum, fără să știm nimic despre felul în care restul vaccinaților vor fi afectați în viitor, începem să descoperim costurile sociale catastrofale ale unei campanii de vaccinare care pare să nu fie susținută de o altă rațiune decît de folosirea dozelor de vaccin comandate deja. Dar poate chiar mai grav la scară națională decît efectele secundare manifestate la nivel individual, este faptul că instituțiile de presă mainstream și autoritățile statului și-au pierdut orice credibilitate; la rîndul ei, clasa de mijloc este complet compromisă prin susținerea necondiționată acordată unui regim al cărui singur merit este că nu este pesedist; în sfîrșit, știința a devenit suspectă, fiind bănuită pe bună dreptate că nu este altceva decît un instrument al biopoliticii corporate.  

Dacă autoritățile ar fi fost cinstite și ar fi declarat că vaccinul are diverse probleme (nu oferă chiar nivelul dorit de imunitate, poate avea efecte adverse grave, are eficacitate redusă în timp, este contraindicat copiilor și tinerilor), dar tot e ceva care poate veni în completarea soluțiilor (mai sigure) de creștere a imunității prin vitamina C și D3, probabil că numărul celor vaccinați ar fi fost același, însă încrederea în autorități ar fi rămas la un nivel suficient pentru ca societatea să răspundă adecvat la măsurile ulterioare recomandate sau impuse de autorități. Deși văd ezitări semnificative în siguranța unor oficiali cu privire la siguranța vaccinării anticovid: „vaccinul poate să salveze oameni chiar dacă se întâmplă şi accidente nefericite”, afirma zilele trecute Adriana Pistol, directoarea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP. Nu ni se spunea la fel și în legătură cu masca: că îți poate salva viața și că te face să te simți în siguranță? La fel funcționează oare și vaccinul anticovid, este oare singura soluție față de frică?

Abuzînd de încrederea populației prin expunerea ei la un ser experimental, aflat în ultima fază de testare, descris ca pe singura soluție și ca pe un vaccin necesar și absolut sigur, autoritățile au riscat nu doar sănătatea populației, ci și încrederea generală în bunele intenții ale puterii politice. În ciuda erodării masive a acestei încrederi, responsabilii pentru gestionarea situației epidemiologice continuă să distorsioneze realitatea și să genereze frică în mod artificial, falsificînd datele și amenințînd cu apocalipsa:

„Vedem cum în ultimele 2-3 săptămîni, cineva ține cu tot dinadinsul să inducă din nou stare de panica și se anunță zilnic cu surle și tobe că vine valul 4 și acesta va fi devastator. Așa că dacă cineva vrea să umfle cifrele la nivel național, pune în plus nu 18 cum s-a întâmplat la Neamț, ci 7-8 cazuri pe fiecare județ. Rezultă astfel undeva la 300 de cazuri noi în fiecare zi, scoase din burtă. Deci, vaccinați-vă, începe valul 4!” https://tvmneamt.ro/farsa-covid-iar-au-incurcat-cifrele-in-neamt-15-cazuri-noi-scoase-din-burta/