duminică, 22 august 2021

Noi metode de închidere a minții: antimarxismul

Este de așteptat ca recenta concediere a profesoarei Leah Kinyon de la Lehi High School din statul american Utah să nu facă obiectul unei știri în media ortodoxă antimarxistă. Informația ar strica filmul atît de frumos despre victoria revoluției marxismului cultural din SUA și despre ultima linie de apărare antimarxistă din România întemeiată pe eroii Adrian Papahagi, Mihail Neamțu și PS Ignatie al Hușilor. Singurul motiv pentru care în România nu a apărut deja funcția de Marxist-Antimarxist Alliance Adviser este că, în ciuda eforturilor lor uriașe, antimarxiștii români nu au reușit încă să convingă societatea de amenințarea marxismului cultural.  

În seara zilei de 17 august 2021, Leah Kinyon a fost înregistrată spunîndu-le elevilor lucruri care într-un fel sau altul sunt ori urmează să fie spuse și elevilor din România. Aceasta nu se-ntîmplă pentru că trăim într-un regim totalitar, ci pentru că oamenii care ar putea împiedica pervertirea gîndirii elevilor, adică profesorii, nu-și fac treaba lor de educatori. Nu li se cere nici un act eroic, nu li se cere decît să fie ceea ce și-au propus să fie și ceea ce declară că sunt: peda-gogi, adică în-drumători, conducători (agogos) ai copiilor (pais). Pedagogul, profesorul adevărat nu-ți descrie doar drumul, ci te însoțește la începutul drumului. Studenți și studente de la facultățile de științe sociale trec din clasă în clasă în fiecare școală publică din România pentru a le vorbi elevilor despre caracterul pozitiv al unor mișcări precum BLM, punîndu-i pe copii pe căi mincinoase, fără opoziția nici unui diriginte sau director. Le-am cerut tot timpul profesorilor calitate profesională, presupunînd calitatea lor umană ca înțeleasă de la sine. Însă ravagiile făcute de un profesor lipsit de conștiință sunt infinit mai grave decît eventuala lui slabă pregătire.

Leah Kinyon le-a spus elevilor că la clasa ei homofobia nu va fi tolerată cu atît mai mult cu cît ea este consilierul școlii în privința relației dintre heterosexuali și homosexuali în școală (Gay-Straight Alliance adviser) ocupînd așadar echivalentul funcției de responsabil cu învățămîntul politic din școala din perioada comunistă:

„Dacă te aud spunând un cuvînt nasol despre ei [membri ai comunității LGBTQIA+], voi deschide o cutie și îți voi face viața un iad viu”. În plus, Kinyon procedează ca majoritatea profesorilor de la noi atunci cînd încearcă să-i înstrăineze pe elevi de propria familie și să-și privească cu neîncredere părinții îndemnîndu-i sau sugerîndu-le să se sustragă autorității părinților (pentru că, nu-i așa, părinții nu trebuie să știe chiar tot ce faceți voi și în nici un caz ce vorbim noi în clasă):

„Majoritatea părinților voștri sunt mai proști decît voi. Voi spune asta cu voce tare. Părinții mei sunt idioți (freaking dumb) și în momentul în care mi-am dat seama de treaba asta mi s-au deschis ochii. Nu trebuie să faceți tot ce spun părinții voștri. Și nu trebuie să credeți tot ce cred părinții voștri, pentru că cel mai probabil sunteți mai deștepți decît ei.”

„Aș fi foarte mîndră de voi dacă veți alege să vă vaccinați” mai spune Kinyon în acord perfect cu mesajele autorităților și cu cele ale clasei de mijloc, care vor ca toată planeta să fie vaccinată pentru ca unii să poată merge în vacanțe și pentru ca nu cumva singurele ființe care merită să trăiască de pe lumea asta, bunica și pisica castrată, să nu cumva să se îmbolnăvească de covid. „Aceasta este clasa mea și dacă voi mă veți pune în pericol, veți vedea voi. […] Nu trebuie să fiu mulțumită de faptul că sunt copii care vin aici cu variantele lor de covid care ar putea să mă îmbolnăvească pe mine sau familia mea. E nepoliticos și nu am să mă prefac nu este.” (https://kutv.com/news/local/lehi-teacher-caught-on-video-making-controversial-statements-in-class-has-been-fired)

Mesajul profesoarei Kinyon, care le cere elevilor care nu cred în încălzirea globală și nu sunt pro-LGBT să părăsească sala de clasă pare a fi o replică feministă, activistă la discursul profesorului de literatură engleză interpretat de Johnny Deep în The Professor (vezi mai jos). Profesoara Kinyon consideră că și-a deschis mintea când a descoperit că este mai deșteaptă decât părinții ei. Profesorul din film a devenit mai uman când a aflat că are cancer. Mintea lui Kinyon este într-o fază spirituală terminală și cu toate acestea caută antidotul într-o gîndire care pretinde a fi deschisă (Alan Bloom a văzut acest fenomen acum 35 de ani și l-a descris în clasica lucrare The Closing of the American Mind.) Dar problema cu o minte deschisă în mod ideologic este că îi exclude pe toți cei care nu se supun închiderii minții în numele deschiderii ei. 

Neomarxismul este unul dintre mijloacele primitive de închidere a minții. Antimarxismul este unul dintre mijloacele superioare.

Johnny Deep în The Professor (https://www.imdb.com/title/tt6865690/):

„Așadar, pentru cei dintre voi care nici măcar nu sunt interesați în mod superficial să fie aici, vă rog să ieșiți. Pur și simplu ieșiți pe ușă și veți primi un C din oficiu. Nu mai am timp de pierdut și nici nu intenționez să-l irosesc pe al vostru. Deci, pentru aceia dintre voi care primesc note de, să zicem, un C sau mai rău, hai să fim, cum ar veni, proactivi. Împachetează-ți rahatul. Și vamos acum.

Dacă vreunul dintre voi urmărește să studieze afacerile, să se ducă la dracu de pe-acum. Nu o să spun din nou.

Dacă priviți în jos și se întîmplă să vedeți că vă aflați în pantaloni de trening sau mai degrabă pantaloni cu șnur sau altceva de genul acesta, vă rog să plecați.

Mai ales, dacă nu ați citit niciodată o carte pentru propria voastră plăcere lăuntrică ... nu aveți ce căuta aici. Ieșiți.

Activiștii guvernamentali și politicienii sunt incluși printre toate categoriile menționate deja.

Excelent. Iată că se cară și regii și reginele răcitorului de apă, curvele corporatiste de mîine.

Încă ceva. Fără propagandă feministă sau LGBT. Situația femeilor indolente este cu adevărat ultimul lucru la care aș vrea să mă gîndesc în acest moment.”