sâmbătă, 18 iunie 2022

Ortodoxia care ne convine (VI): Spiritualitatea demonică

 

Nu toate lucrurile spirituale sunt de la Dumnezeu. Pentru că spiritualitatea este viața sufletului, ea este ținta principală a lucrării celui rău.

Este mai multă implicare demonică în spiritualitate decît în materialism. Tocmai pentru că materialismul este limitat, excesul de materialism este realizat în scopul de a-i face pe oameni mai receptivi la spiritualitate în general. Dincolo de faptul că noua spiritualitate este o formă de consumerism superior chiar prin opoziția la consumerismul materialist, noua spiritualitate face din Dumnezeu un bun de consum. 

Pentru ca Hristos să fie vîndut pe piața spirituală, El trebuie transformat într-un înțelept, într-un mare inițiat, într-o persoană spirituală. Hristosul noii spiritualități nu există, de fapt. Locul lui este luat deocamdată de toți practicanții noii spiritualități.

Așa cum creștinii sunt niște hristoși prin har, tot astfel pseudo-creștinii care practică noua spiritualitate produsă inclusiv de BOR sunt niște antihriști prin înlocuirea lui Hristos cu propria lor fire căzută. Așa cum drepții Vechiului Testament au pregătit poporul pentru venirea Fiului lui Dumnezeu și după cum creștinii i-au vestit și trăit prezența Lui în istorie, tot astfel antihriștii din Biserică pregătesc acum venirea Antihristului printr-o spiritualitate demonică.