marți, 14 iunie 2016

Cele două corpuri ale Securității



Corpul ei mistic este permanent, inviolabil, sacru. Corpul ei istoric însă, deși ascuns și protejat de aura transcendentă a corpului mistic, se dezvăluie uneori. Poate din greșeală. Sau poate doar pentru a ne aminti cît de aproape se află de noi:

„Dintr-un dosar scăpat de la CNSAS aflăm că pe studenți, pe bărboși și pe doamnele în vîrstă nu le-au bătut sindicatele din Valea Jiului, ci Securitatea. După 26 de ani, arhivele spun că Miron Cozma, cel care orienta unghiul tîrnăcoapelor la contactul cu civilii, a fost turnător al Securității. Tot arhivele au subliniat, zilele trecute, că Marian Munteanu, eroul tutelar al Pieței, a colaborat și el cu alde Postelnicu.
[...] Practic, studenții și minerii au fost mînați unii contra altora de oamenii Securității: de Marian Munteanu, de Miron Cozma și de restul acoperiților răspîndiți în mulțime, iar ceea ce a părut, ani la rînd, o reglare sinceră de conturi, o ciocnire dialectică a comunismului cu democrația, a fost un plan de izolare externă a României, scris și executat de socrul Alinei Măgureanu. Vaca (la țară mă refer) trebuia ținută departe de atenția Occidentului, pentru a putea fi mulsă în penumbră de moștenitorii lui Iulian Vlad.
Cele două alunecări totalitare ale României postdecembriste – despotismul luminat al lui Iliescu și feudalismul bahic al lui Băsescu – au fost posibile prin persistența acestor demoni. Securitatea nu și-a retras niciodată gheara pe de-a-ntregul. Ea a dat naștere unor specii noi de recruți și unor forme noi de turnătorie. Principiul puterii invizibile și al controlului a supraviețuit prin instituții de forță și structuri mafiotizate, prin acele masonerii de stat bazate pe impostură militară, lăcomie politică și abuz judiciar.
Cînd și cînd, copita despicată și cornițele de securist ale unui membru afiliat ies la iveală. Atunci lumea-și dă o palmă peste frunte și exclamă: «Da, domnule, acum se leagă!». De fapt, lucrurile se petrec invers: acum se dezleagă. Dezlegarea se face încet, ca într-un rebus în care încrucișările ies greu, fiindcă, în societatea noastră bolnavă, securiștii par că s-au încrucișat cu toată lumea. (http://www.catavencii.ro/editorial/sa-loviti-bine/ vezi și http://www.catavencii.ro/securitatea-s-a-intors-acasa-cu-mult-tupeu/)

Mă întreb însă dacă nu este prea mult spus că „securiștii par că s-au încrucișat cu toată lumea”. Sigur, corpul mistic aspiră la unirea completă cu trupul țării. Dar poate face asta și prin consumarea căsătoriei cu toată lumea bună, cu cei care se simt îndreptățiți să reprezinte România. Cu liderii. Cu liderii de sindicat, cu liderii de opinie, cu oamenii de succes. Cu cei care se simțeau îndreptățiți să ne spună în ce măsură ne merităm sau nu destinul european. N-au fost ajutați securiștii „răi”, cei care au vrut să oprească România pentru uzul propriu, de cei care voiau să oprească Europa pentru ei înșiși, salvînd-o de barbaria autohtonă? Masoneriile de stat menționate de Doru Bușcu în pasajul citat mai sus nu ar fi fost la fel de eficiente fără vanitatea elitei resentimentare. Orice s-ar spune, securitatea a putut opera mai ușor într-o țară care arăta ca o fecală. Cine ar fi putut să o împiedice? Maimuța carpatină?
La abatorul elitei, Miorița a fost tranșată și procesată în cîrnați de Pleșcoi. Corpul istoric, vizibil, al Securității, trebuia hrănit. Trebuia să trăiască bine, pentru a putea crește și a se înmulți.