sâmbătă, 18 august 2018

Gaze.inc


PSD-ul, Liviu Dragnea în special, reprezintă ținta unor atacuri dure atît în cadrul PSD, cît și în cadrul partidelor social-democrate europene. În ultimii ani, Dragnea și PSD-ul au fost comparați într-un mod reflex cu Ceaușescu și regimul comunist: abuzuri, corupție, prostie, aparent există suficiente elemente comune care să justifice comparația. Sigur, nu are sens să semnalezi disproporția unei asemenea comparații unor persoane al căror simț al realității este afectat de vîrstă ori lichelism. Nu mă pot abține totuși să nu amintesc partidei nord-atlantice că Ceaușescu se bucura de aprecierea Vestului: ecoul pașilor dictatorului răsună pînă la sfîrșitul istoriei din curțile Palatului Buckingham pînă în peluzele Casei Albe. În ciuda faptul că în plină revoluție sexuală Ceaușescu interzice avortul și înăsprește condițiile de obținere a divorțului.
Poate că este vorba doar de legea Off-shore, care i-a supărat pe austrieci (https://www.catavencii.ro/i-am-suparat-pe-austrieci-vine-nota-de-plata/). Poate că danezii s-au supărat doar pentru că s-au supărat austriecii. Iar elvețienii s-au supărat și ei. Poate de-ai dracu’, sau doar din pură solidaritate.
Poate că povestea n-are nici o legătură cu legea Off-shore, iar toată această reacție a socialiștilor europeni este strict motivată de o îngrijorare pentru drepturile omului și pentru sănătatea democrației.
Recent Germania și Austria au recunoscut identitatea celui de-al treilea sex.
Danemarca este prima țară pentru care a fi transgender nu mai reprezintă o dereglare psihică.
Pe 24 iulie 2018 Liviu Dragnea a declarat că referendumul pentru modificarea Constitutiei în sensul dorit de Coaliția pentru familie ar putea fi organizat pe 30 septembrie sau în prima duminică din octombrie.
Poate că Ceaușescu ar fi fost de acord cu realizarea acestui referendum. Dar la începutul, nu la sfîrșitul revoluției sexuale. Ceaușescu nu era fraier: o mărturisesc  Jimmy Carter și Regina Elisabeta.