miercuri, 22 mai 2019

Dans macabru


Marii corupți nu sînt cei care fură societatea, nu sînt cei care fac contracte ilegale cu statul; marii corupți nu sînt cei care „fac legi și reguli în beneficiul lor”, cum crede Vanya Grigorovna (https://ro.baricada.org/grigorova-europa-interviu/?fbclid=IwAR21W7plJBaM1AuKHSFxdGYmnAhv3z_VGLE5otWW312N0ujhpZbv9493IhQ) împreună cu #rezistenții din România. Marii corupți sînt cei care pot corupe sufletele în mod iremediabil.
Probabil că puțini dintre părinții români și-ar lăsa fiicele să danseze cu vreunul dintre cei cinci violatori condamnați recent în Marea Britanie (https://metro.co.uk/2019/05/20/farm-workers-jailed-filming-appalling-back-seat-gang-rape-9606974/) . Adolescenta a dansat cu unul dintre ei într-o discotecă, a fost îmbătată după care a fost condusă afară, răpită și violată. Violul a fost filmat de doi dintre cei cinci.
Oricît de gravă și de condamnabilă ne pare această nelegiuire comisă de cei cinci români, mai grav este că nu vedem nici o legătură între ea și batjocura la care este supus poporul român și istoria lui, adică trecutul lui, de către românii care alcătuiesc actuala elită. Ne deranjează cînd un tînăr tatuat ne înjură de morți cînd acordăm prioritate la trecerea pentru pietoni, dar trecem înțelegători peste indicatoarele pe care intelectuali promițători le plasau la începutul carierei lor pe harta cu contur de fecală, cu inscripția: „Pișați-vă aici!” Nu ne lăsăm copiii să iasă din casă în compania unor tineri cu inele în nas, dar sîntem onorați cînd sînt invitați să participe la conferințele NEC. Ne este teamă doar de cei care le-ar putea ucide trupul copiilor noștri, nu și de cei care le-ar putea ucide sufletul (Matei 10:28).
Pentru că ne-au ucis nouă sufletele mai întîi, în timp ce urmăream copleșiți de admirație dansul Bisericii cu elita criminală pe cele două valsuri favorite: Rațiune și Credință și Cultură și Religie.