vineri, 17 mai 2019

Viziunea lumească a BOR


Eurovisionul propune o viziune despre Europa și despre lume care exclude viziunea creștină. De aceea, Laura Bretan nu a avut nici o șansă. Dar această viziune anticreștină trebuie făcută de profesioniști, nu de amatori. De aceea, nici Ester Peony nu a avut nici o șansă.
Cîtă vreme BOR admite că Europa este creștină, ea sprijină viziunea anticreștină despre lume. Pentru că dacă BOR ar recunoaște că Europa este păgînă, atunci ar trebui să-și pună problema creștinării ei. Dar BOR evită să pună problema în acești termeni, și știe cum să se sustragă în mod profesionist propriei misiuni de vestire a Evangheliei. Astfel, adevăratul cîștigător al Eurovisionului este BOR. Sau chiar al Worldvisionului. Nu întîmplător BOR este un bun colaborator al Fundației World Vision.
World Vision Romania: „Până acum, eforturile derulate în acest proiect au contribuit la îmbunătăţirea accesului la servicii medicale de calitate pentru gravide şi la servicii de planificare familială pentru un număr de 4,8 milioane de femei, în 30 de ţări din întreaga lume.”
„În contextul problematic descris mai sus, se depun eforturi la nivel guvernamental pentru a oferi servicii gratuite de planificare familială și îngrijire maternă în rândul grupurilor vulnerabile: consultații prenatale, posibilitatea de a avea acces la servicii de sănătatea reproducerii fără consimțământul părinților pentru adolescenți, contraceptive pentru grupurile vulnerabile, 3 consultații de planificare familială/an.” (subl. mea, https://worldvision.ro/mame-pentru-viata-viata-pentu-mame-a815.html)
Planningul familial „științific” (pentru că există și o formă naturală de planificare) a fost inventat și dezvoltat de feminista și ateea Margaret Sanger, care dorea să ascundă prin această formulă caracterul darwinist al practicilor de control al populației pe care le recomanda: „Planned Parenthood's efforts were aimed at making contraception less objectionable to religious people (especially Catholics and Evangelical Christians). In other words, "responsible parenthood" was basically a marketing plan to co-opt religiously minded people into tolerating contraception by first getting them to accept family planning as responsible behavior.” (https://www.touchstonemag.com/archives/article.php?id=27-01-018-v). „Conceptul de planificare familială nu poate fi adoptat de creștini pentru că din capul locului el a fost întrebuințat în vederea subminării învățăturii creștine tradiționale despre căsătorie și viață de familie” (https://www.touchstonemag.com/archives/article.php?id=27-01-018-v).

„Biserica recunoaște valoarea și importanța actului educațional în viața copiilor și a tinerilor din țara noastră. De aceea, ea s-a implicat, alături de Fundația World Vision România, în acțiunea de prevenire a abandonului școlar și de combatere a delincvenței juvenile prin programe alternative pentru asigurarea educației de bază și a motivației pentru instruirea copiilor și a tinerilor din mediul rural și urban.” (http://patriarhia.ro/sperane-si-eforturi-noi-pentru-prevenirea-abandonului-scolar-prin-actul-educaional-catehetic-7348.html)
„Patriarhia Română a implementat în ultimii anii, în complementaritate cu sistemul educațional religios desfășurat în școală și în colaborare cu Ministerul Educației Naționale și cu Fundația World Vision România, o serie de proiecte și programe educaționale: 'Hristos împărtășit copiilor', 'Alege școala!', 'Copilul învață iubirea milostivă a lui Hristos' și, mai nou, proiectul 'Calea mântuirii' (The Way).http://patriarhia.ro/misiunea-bisericii-in-educaia-religios-morala-a-copiilor-si-a-tinerilor-7460.html

Este trist că BOR nu se străduiește să asume o viziune creștin-ortodoxă, biblică și liturgică în același timp, pentru a se adresa problemelor societății românești de astăzi. Este trist că nu știe să folosească tradiția patristică decît pentru organizarea de simpozioane și nu pentru salvarea celor care i-au fost dați în grijă.