marți, 25 iunie 2019

Unchiu’ Mitică


Călin Popescu Tăriceanu se întreabă dacă „Oare ne întoarcem în timp la vremurile când și maternitățile erau supravegheate de procurori? Oare vin vremurile când procurori delegați vor asista la cursurile școlare, în clase, pentru a se asigura că se respectă la virgulă programa școlară? A ajuns procurorul „omul providențial” care, împreună cu omniprezenții mascați, salvează patria? Eu nu cred că acesta e viitorul României. Voi ce credeți dragi compatrioți?” https://www.facebook.com/tariceanu/posts/2834453153236148
Înainte de 1990, toată lumea înjura comunismul și securitatea (mă rog, securitatea era înjurată ceva mai în surdină, ca și în prezent). Dar cînd vreun membru al familiei ajungea comunist sau securist, întreaga familie și toate cunoștințele îl felicitau. Unchiu Mitică era omul cel mai respectat din familie. Nu-l deranjai pentru fleacuri, iar cînd îi urai la mulți ani, vocea îți era gîtuită de emoție. Aveai o problemă mai serioasă? Îl sunai pe Unchiu Mitică și se rezolva. De regulă, însă, nu ajungeai să ai probleme: toată lumea știa că ești rudă cu Unchiu Mitică.
Între timp, Unchiu Mitică a devenit și procuror. O programă școlară care schilodește intelectual și emoțional elevul nu poate fi aplicată fără procurori. O societate care se ghidează exclusiv după regulile pieței are nevoie de procurori: dacă cineva a plătit pentru un copil, acel copil îi aparține indiferent de părerea copilului și a asistenților maternali. O societate care a hotărît că un copil poate să-și decidă singur identitatea de gen, obligînd copiii și părinții să admită această aberație, are nevoie de procurori pentru a se asigura că nimeni nu rămîne ceea ce este sau ar trebui să fie. La referendumul pentru familie de anul trecut, România a votat pentru acest model de societate. România a votat pentru procurorii care ne salvează de noi înșine, de credință, de tradiție, de cultură. 
Prin urmare, sigur că avem nevoie de Unchiu Mitică: ca procuror care supraveghează implementarea totală a ideologiei de gen, ne poate ajuta să ne înscriem copilul la singura clasă din singura școală din România unde încă se mai face carte. Sperăm din toată inima ca băieții și fetele noastre să ajungă și ei cineva. Oameni mari, oameni respectați, precum Unchiu Mitică.