Așa cum cei care nu știu ce este ortodoxia cred despre Călin Georgescu că este ortodox, tot așa cei care nu știu ce este suveranismul sunt convinși că omul este suveranist.
Suveranism nu înseamnă să nu mai plătești taxe. Poate însemna taxe chiar mai mari.
Suveranism nu înseamnă că poți să faci ce vrei tu fără să dai socoteală cuiva, cu excepția Dumnezeului tău tatuat, ras în cap sau cu părul vopsit în albastru. Cei care nu respectă regulile de circulație nu sunt suverani, deși pentru ei asta înseamnă suveranism. Ei sunt împotriva sistemului în general pentru că sunt împotriva sistemului de circulație în special.
Așa cum Dumnezeul șmecher din capul tău nu te eliberează cu adevărat de Dumnezeul cel viu și de poruncile Lui, ci doar te face să crezi asta, cu consecințe dureroase asupra vieții tale de aici și mai ales asupra vieții de apoi, suveranismul nu te eliberează de obligația de a respecta dreptul internațional așa cum este el consemnat în tratatele internaționale. Acțiunile unilaterale ale unui stat pot avea consecințe destabilizatoare asupra economiei acelui stat, consecințe care se resfrîng întotdeauna asupra vieții populației.
Suveranismul nu înseamnă că ai dreptul „să spargi fața la bulangii”, să te bagi în față, să-i dai pe toți la o parte, așa cum este el înțeles și mai ales practicat în România de astăzi.
Suveranism nu înseamnă izolaționism. Un astfel de suveranism duce la falimentul statului și la înlocuirea domniei legii cu legea străzii. Asta explică implicarea unor interlopi în campania lui Călin Georgescu (https://hotnews.ro/influencerii-si-interlopii-lui-calin-georgescu-de-pe-tik-tok-care-au-primit-bani-de-la-bogdan-peschir-au-postat-azi-noapte-ca-pleaca-din-tara-cu-avionul-sau-masina-1856175)
Suveranism nu înseamnă că ai dreptul să asculți muzică la maxim, în special manele, oriunde și la orice oră, deși majoritatea electoratului lui Georgescu pare că de-abia așteaptă să devină suveran în acest sens.