marți, 24 aprilie 2018

Povestea statului de drept




Rîdem pe seama specimenelor din administrație (Parlament, Guvern, Președinție): ba că unul e incoerent, ba că unul e mut, ba că toți sînt mincinoși.
Dar asta este exact ce vor și ei: să rîdem. Să nu fim biete animale ținute în condiții inumane, ci să ne simțim liberi. Liberi doar să rîdem. Să fim bine-dispuși. Pentru că stresul alterează gustul cărnii.
Ni se pare de tot rîsul că avem un guvern alcătuit și condus de analfabeți. De fapt, ar trebui să ne mirăm că aceste specimene au fost capabile să învețe să vorbească, că au reușit să treacă de la comunicarea prin semne și semnale la limbajul articulat. Este greu să nu crezi în evoluționism în fața spectacolului oferit de actuala clasă politică.
Lupul tocmai a înghițit-o pe bunicuță, dar noi, în loc să ne îngrozim de colții, ghearele și coada lui, ne mirăm că ne răspunde prin niște replici citite de pe foaie.
— He-he, ce față ciudată, fără ochi și urechi, doar cu o gură mare, da tot nu poate vorbi cum trebuie, ha-ha și ce mîini mari are, ce penal penibil...
Și Vînătorul? Vînătorul așteaptă după ușă. Arată absolut normal cu excepția faptului că nu se vede.
Ce-ar face dacă ne-am opri din rîs? Ne-a arătat-o în decembrie 1989: multă vreme, nu ne-am mai putut opri din plîns.