joi, 26 aprilie 2018

Good Time


Tocmai am ascultat la Radio România Cultural un medalion emoționant dedicat lui Cezar Ivănescu. Vocea Ioanei Greceanu, evocînd prezența poetului, a însemnat o veritabilă chemare, căreia poetul i-a răspuns: l-am putut auzi pe Cezar Ivănescu recitînd „Gîndul”.
Din nefericire, nici bine nu s-a stins vocea poetului, cînd realizatorul emisiunii a difuzat o muzică pe care nu vreau să o calific. Puteți să o faceți dumneavoastră, este vorba despre această piesă: https://www.youtube.com/embed/H7HmzwI67ec
Plângi Gândul morţii ca un frate geamăn/ pe cine mai duci tu de mână, frate?” continuă zglobiu prin „Let's hang out if you're down to get down tonight/ 'Cause it's always a good time”.
Piesa celor de la Owl City nu a apărut în mod întîmplător, pentru că cineva a apăsat aiurea pe un buton. Cultura trebuie făcută praf, ca nu cumva potențialul ei salvator să ajungă la oameni. Faptul că lucrurile cu sens sînt împachetate în ambalaje fără sens îi deranjează pe prea puțini dintre noi. Luptăm cu toții împotriva inculturii, înarmîndu-ne cu tot arsenalul pe care anticultura ni-l pune la dispoziție.
Ca de obicei, preferăm răul cel mai mic.
Dar dacă el ne preferă pe noi?