sâmbătă, 5 martie 2022

Despre Vrăji și Vrăjitoare

 

„Vraja împotriva lui Donald Trump nu este un deochi sau un blestem – ci îi leagă pe Trump și pe toți complicii săi pentru a-i împiedica să provoace rău și să distrugă oameni, animale, mediul înconjurător, totul”

https://epochtimes-romania.com/news/un-sobor-de-vrajitoare-din-toata-lumea-incearca-sa-l-lege-pe-trump-pentru-a-ne-proteja-de-el---265240

 

Contrar lucrurilor pe care credem că le știm despre vrăjitoare, vrăjitoarele nu se luptă împotriva oamenilor obișnuiți, ci se luptă numai între ele cu scopul de a-și impune stăpînirea și controlul asupra oamenilor obișnuiți. Oamenii obișnuiți cad victimă în războiul dintre vrăjitoare doar atunci cînd se lasă vrăjiți de ele. Ei înșiși ajung atunci să se lupte între ei, fiind convinși că există și vrăjitoare bune de partea cărora merită să lupți împotriva vrăjitoarelor rele.

Bineînțeles că nu există vrăjitoare bune și rele, magie albă și magie neagră. Există doar vrăjitoare și magie, dar toată lumea a uitat asta de cînd a început să citească doar poveștile scrise de vrăjitoare.

Vrăjitoarele au încercat inițial să-i facă pe oameni să creadă că ele nu există, dar cu toate că această magie a fost deosebit de puternică, numindu-se inițial Știința Pozitivă, iar în zilele noastre Știința pur și simplu, prezența lor continua să fie trădată de unele lucruri suspecte. De pildă, de faptul că orice lucru obișnuit devenise brusc magic, în timp ce lucrurile cu adevărat neobișnuite deveniseră comune: învierea din morți nu mai impresiona pe nimeni, însă era suficient să-ți cumperi două perechi de șosete la prețul uneia singure pentru a-ți schimba viața. În plus, de fiecare dată cînd vrăjitoarele se încăierau, fiecare tabără o denunța pe cealaltă că nu ar fi altceva decît un sobor de vrăjitoare, ceea ce-i punea uneori pe unii oameni pe gînduri. Vrăjitoarele și-au dat seama de eroare, așa că au renunțat să mai afirme că nu există vrăjitoare, lucru și mai greu de susținut după apariția cărții lui Roald Dahl, Vrăjitoarele. Pentru că n-au reușit să suprime cartea la timp, au vrăjit-o printr-o falsă descriere: „Roald Dahl ne spune povestea amuzantă a unui băiețel de șapte ani care dă nas în nas cu un grup de vrăjitoare” (pagina a IV-a a copertei, https://www.editura-arthur.ro/info/carte/vrajitoarele-roald-dahl-format-mare-s). După care au început să scrie cărți minunate despre vrăjitoare. Toate cărțile despre vrăjitoare scrise de vrăjitoare vorbesc despre vrăjitoare bune și vrăjitoare rele.

În orice război dintre vrăjitoare, fiecare tabără se folosește de niște vrăji speciale împărțite în două categorii: vrăji de răcire precum Manipulare sau Diversiune, și vrăji de încălzire, precum Solidaritate sau Unitate.

De regulă, războiul se apropie de o etapă decisivă atunci cînd vrăjitoarele amenință cu vraja de Ștergere. Vraja de Ștergere nu este doar o vrajă deosebit de puternică, ci și una dintre puținele vrăji lipsite de un antidot al reversibilității. De aceea, în trecut vrăjitoarele o foloseau foarte rar. Dar vrăjitoarele din prezent, victime la rîndul lor ale sistemului Bologna, doresc să înceapă războiul cu această vrajă și o folosesc de la primele atacuri. În ultima vreme au folosit-o atît de des încît au rămas tot mai puține lucruri de șters.

Sfîrșitul războiului dintre vrăjitoare este anunțat prin vraja Păcii și a Reconstrucției. Vrăjitoarele se amenință, se păruiesc, ceva mai rar ajung chiar să se omoare, dar îi lasă și chiar îi încurajează pe oamenii care cred în ele să se ucidă între ei pînă la punctul în care toată lumea începe să creadă că fără ele victoria este imposibilă. În acel moment, vrăjitoarele salvează iarăși lumea.