sâmbătă, 19 martie 2022

BOR: principal incubator ideologic

 

Printre numeroasele observații esențiale făcute de Lara Logan în cadrul unei emisiuni despre situația din Ucraina (https://www.iheart.com/podcast/269-flyover-conservatives-76808007/episode/full-interview-lara-logan-ukraine-nazis-94097009/), este și cea legată de implicarea marilor filantropi precum George Soros și Bill Gates în finanțarea incubatoarelor ideologice din întreaga lume (vezi de la minutul 45). Dar Logan face precizarea fundamentală că această ideologie nu se limitează la controlul gîndirii, ci urmărește controlul total al vieții pe pămînt. Iar, după cum vedem, observația Larei Logan este confirmată de la o zi la alta: devine tot mai vizibil acest control care implică modificarea sau poate chiar reducerea rațională a vieții în scopul unui bine superior adus de profeții Noii Ordini Mondiale de pe Muntele Siliconului.

De aceea, respingerea antropocrației Vestului este justificată nu doar de libertatea de conștiință, ci și de independența economică. Nu este vorba doar despre supraviețuirea spirituală, ci și de supraviețuirea fizică. Agricultura tehnologică impusă de marile corporații din domeniul agricol (domeniu în care Bill Gates a investit enorm, fiind nu doar cel mai mare proprietar de pămînt arabil din SUA https://www.nbcnews.com/tech/tech-news/mcdonald-s-french-fries-carrots-onions-all-foods-come-bill-n1270033, dar și acționar principal al Monsanto și Cargill https://www.theguardian.com/global-development/poverty-matters/2010/sep/29/gates-foundation-gm-monsanto), duce pe de o parte la distrugerea diversității biologice a plantelor prin manipulare genetică, iar pe de alta la dependența fermierilor de aceste semințe lipsite de capacitate germinativă, adică la dependența planetei de acești producători de semințe. Este exact aceeași schemă care ar putea fi urmărită prin serurile genetice ARN mesager, care ar putea modifica ADN-ul uman în vederea producerii unor specimene mai rezistente biologic pe de o parte și mai ales în vederea monopolizării procesului de reproducere a indivizilor umani pe de alta. În același timp, ingineria socială realizată de imperiul societății deschise ar asigura uniformitatea psihologică, intelectuală și spirituală a speciei umane și monopolul unei elite intelectuale coruptă asupra populației.

În ultima vreme am tot întîlnit diverși reprezentanți ai BOR amintindu-ne de obligația morală de a recunoaște răul ca rău și binele ca bine (https://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2022/03/triumful-euroatlantic-al-ortodoxiei-iii.html și la https://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2022/03/triumful-euroatlantic-al-ortodoxiei-i.html). Dar în toți acești treizeci de ani de libertate au numit întotdeauna doar răul de departe, niciodată răul de aproape, niciodată răul care ne asedia și care acum a ajuns să ne stăpînească. Chiar și acum, răul este Putin, care-i chinuie diabolic pe frații noștri ucraineni. „Ideea că un bătrân de 90 de ani manevrează planeta mie mi se pare de un comic uriaș” observa liniștitor dl Andrei Pleșu (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/plesu-despre-soros-ideea-ca-un-batran-de-90-de-ani-manevreaza-planeta-e-comica-672698). Deși toată lumea știe că ONG-urile finanțate de Soros au acționat ca unități de comando ideologic în toată planeta, iar revoluțiile sociale, dacă nu și cele politice din estul Europei au fost pregătite de asemenea organizații, faptul a rămas ignorat de liderii ortodocși. Mai mult, deși operatorii ideologici din România au făcut din desființarea creștinismului ortodox tradițional o etapă intermediară obligatorie în vederea realizării finale a  obiectivelor DEI (https://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2022/03/despre-solidaritatea-ontologica-dintre.html), liderii ortodocși au contribuit la succesul proiectului societății deschise fie prin tăcere, fie prin susținere efectivă. Din perspectiva învingătorilor, situația ar putea fi descrisă folosind termenii dlui Pleșu: „e de un comic uriaș”. Din perspectivă creștină, însă, am putea să o descriem ca pe o îndrăcire în masă (https://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2018/12/sarbatoarea-nasterii-cui.html vezi și la https://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2022/03/totalitarismul-o-chestiune-de.html), îndrăcire care nu ar fi fost posibilă fără implicarea sau indiferența clerului ortodox, care în loc să elibereze credincioșii prin afirmarea Adevărului, a permis și chiar a contribuit la îndrăcirea poporului prin amestecarea drăcească a adevărului cu minciuna (lucru realizat inclusiv prin platformele media ortodoxe, a căror funcție vitală este aceea de a purifica mediatic sîngele stricat al BOR și de a construi imaginea unei ortodoxii și chiar a unor ierarhi dedicați adevărului; efortul reușește în ciuda evidențelor tragice care ne arată că ierarhii și intelectualii ortodocși aduși constant în platou sunt diverși băsistologi sau parteneri Dilema veche sau partenerii partenerilor etc).     

Actuala elită ortodoxă, ierarhi, cler și intelectuali sunt direct responsabili pentru faptul că am ajuns să cerem atît pîinea noastră cea de toate zilele, cît și pîinea noastră cea spre ființă de la corporația globală care s-a substituit Proniei dumnezeiești. În curînd, umanoizi produși în biolaboratoare se vor hrăni recunoscători cu pîinea fizică produsă în laboratorul biotehnologic și cu pîinea spirituală produsă în laboratorul ideologic al Ortodoxiei euroatlantice.