joi, 28 iulie 2022

Cel mai mare dușman al omului

 

Cel mai mare dușman al omului este cel mai mare dușman al lui Dumnezeu. Cel mai mare dușman al omului îi oferă omului iluzia de a fi ca Dumnezeu numai pentru a-și putea oferi iluzia că, stăpînind omul, îl stăpînește pe Dumnezeu.

Cel mai mare dușman al omului este ajutat de cei care-i ascund omului adevăratul pericol. Limitînd constant răul la neomarxism și asociind globalismul cu neomarxismul fără a recunoaște o clipă rolul decisiv jucat de neoliberalismul (anticomunist) în edificarea ordinii globale, evitînd din răsputeri să ascundă contribuția intelectualilor ortodocși de dreapta la instaurarea societății deschise în România, liderii ortodocși nu au făcut decît să susțină proiectul trans-umanist al noii normalități.

Ideologiile de stînga și de dreapta nu sunt decît mijloace de realizare a îndumnezeirii omului fără Dumnezeu. În perioada comunistă, liderii ortodocși nu au denunțat direct minciuna de stînga. În perioada post-comunistă, au sprijinit direct minciuna de dreapta. Vreme de 45 de ani au ascuns adevărul sub pretextul salvării Bisericii. Îl falsifică de 32 de ani sub pretextul salvării valorilor creștine (întemeiate pe piața liberă și libera inițiativă).

Atunci cînd Biserica tace, ascunde și falsifică adevărul, nu stînga este cea care face din om cel mai mare dușman al lui Dumnezeu.