vineri, 20 mai 2016

Comedia terorilor



În trecut, prăbuşirea unui avion implica anchete minuţioase care angajau ingineri în aeronautică, procurori, medici legişti, poliţişti, membrii specializaţi ai „serviciilor” şi investigatorii poate chiar mai specializaţi ai agenţiilor de asigurări. Astăzi nu mai e nevoie decît de o echipă de actori din serialul „Războiul împotriva terorii”, care să constate, cu sau mai ales fără probe, că accidentul respectiv a fost un act terorist. La aflarea fericitei veşti, teroriştii se bucură şi se ceartă între ei pentru întîietatea revendicării.
Nu mai avem mult pînă cînd teroriştii îl vor înlocui pe Dumnezeu. Ceea ce, în idiomul companiilor de asigurări reprezenta „acts of God”, calamităţi naturale pentru care nu puteai fi despăgubit, precum cutremurele, inundaţiile, etc, în curînd vor sfîrşi ca acte teroriste.
Nu m-ar mira să aflu că principala investiţie a complexului militaro-industrial să fie plasată în avioane uzate, cu risc mare de zbor. 
Băiatul meu are cîteva zeci de machete de avioane. Mie mi se par destul de veridice. Sper că agenţiile guvernamentale de genul NSA vor fi interesate, mai ales că nu cer prea mult. Hush up!