miercuri, 28 noiembrie 2018

Terapia de șoc prin unde radio


Mă distrează să aud cum combat komisarii culturali de la Radio România Cultural (RRC) știrile false. Adevărul nu este decît un pretext pentru fabricarea și lansarea minciunii globale. Adevărul apare pe blazonul celor mai mari impostori. Fără conceptul de adevăr nu poți elabora o cultură fake. Fără o cultură fake nu poți construi o pseudo-realitate.
În majoritatea ocaziilor în care numele lui Donald Trump este menționat pe postul național de radio, de regulă el apare însoțit de numele actualului reprezentant al adversității față de libertate și democrație, Vladimir Putin. De pildă, într-o prezentare recentă a festivalului de film documentar de la Amsterdam, Trump a apărut în prezentarea RRC în compania generalului sîrb acuzat de genocid Ratko Mladici, a dictatorului Putin și a antidemocratului Viktor Orbán (http://radioromaniacultural.ro/ilustrata-din-amsterdam-idfa-2018/).
Mladici trebuia invocat în acest context pentru a-i convinge pe oameni de potențialul criminal al angajării creștine. La rîndul lor, Trump și  Orban trebuie demonizați pentru că recunosc caracterul indispensabil al creștinismului în conservarea, păzirea și transmiterea naționalității unei țări europene sau non-europene (vezi Lee Congdon, „Viktor Orbán and the Hungarian Resistance”, Modern Age, Fall, 2018, p. 19, https://home.isi.org/sites/default/files/MA_60.4_Congdon_Essay%232.pdf?width=640&height=700&iframe=true