duminică, 10 octombrie 2021

A citi printre rînduri cu voce tare (III)

 

Aproape că ni se spune direct: copiii vor fi ținuți în școală pînă cînd părinții se vor vaccina: „nu copiii sunt cei care trebuie să plătească costurile unei atitudini generalizate în rândul întregii populații a României. Nu copiii sunt responsabili pentru starea de sănătate a părinților și bunicilor, ci invers. Copiii au nevoie de educație. Acei părinți care au o frică foarte mare pot face ceva extrem de util pentru copii: să se vaccineze. Și ei, și bunicii.” (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/sorin-cimpeanu-parintii-care-au-o-frica-foarte-mare-pot-face-ceva-foarte-util-sa-se-vaccineze-si-ei-si-bunicii-1688759)

Autoritățile au fost atît de atente ca dreptul la educație și cel la sănătate să fie egal respectate, încît le-au suspendat pe amîndouă de vreme ce se folosesc de ele pentru a-i șantaja pe părinți. Copiii sunt ostaticii autorităților, fiind aduși la școală nu pentru a învăța, ci pentru ca adulții și copiii să se vaccineze.

Nu autoritățile statului sunt responsabile pentru prăbușirea sistemului public de sănătate, ci persoanele nevaccinate; nu autoritățile statului sunt responsabile pentru nepăsarea cronică față de bolnavii cronici, ci persoanele nevaccinate; nu autoritățile statului sunt responsabile pentru distrugerea sistemului public de educație, ci persoanele nevaccinate.

Cu aproximativ două mii de ani în urmă, responsabili pentru tot răul din Imperiul Roman erau creștinii; cu optzeci de ani în urmă, responsabili pentru tot răul din Europa erau evreii și alte rase considerate impure; în a doua jumătate a secolului XX, în țările est-europene, responsabili pentru tot răul erau burghezii și moșierii. Astăzi, responsabili pentru tot răul sunt cei care nu se vaccinează. Foarte probabil, lucrurile stau chiar așa, de vreme ce ne-o spun autorități de încredere, care au la îndemînă soluția finală.