miercuri, 20 octombrie 2021

Interviu cu un supraviețuitor

 

Nota redacției: Tanti Maria este unul dintre puținii supraviețuitori ai vaccinării forțate din trecutul României, de pe vremea cînd țara noastră se numea Republica Vaccinistă România. A avut amabilitatea de a sta de vorbă cu unul dintre reporterii ziarului nostru:

 

Reporter: — Tanti Maria, pe vremea covidismului, a fost chiar atît de rău cum se spune?

Tanti Maria: — Cum să fie, a fost cam așa cum auzisem de la părinți că fusese pe vremea comunismului. Parcă voi nu știți?  Pentru cîțiva a fost bine, pentru restul a fost rău. Nevaccinații trebuiau să stea toți într-o cameră, cică din motive de carantină, chiar și în propria lor casă. Și în casă le aduceau tot felul de oameni. Dacă un nevaccinat era auzit că strănuta sau că spunea ceva care nu convenea regimului, era luat și nu mai auzea nimeni nimic despre el. De fapt, nici nu trebuia să zici ceva, pentru că vaccinații te reclamau oricum, inventînd tot felul de prostii despre tine. Și uite așa îți luau nu doar casa, ci și viața.

Reporter: — Dar multă lume credea că toate astea se făceau pentru binele tuturor, nu-i așa?

Tanti Maria: — Nu credea nimeni, maică. Se prefăceau doar. Nu aveai cum să crezi așa ceva. Cum să fie spre binele tău să nu te poți angaja dacă aveai dosar de nevaccinat; pînă și vaccinații ai căror părinți fuseseră nevaccinați sau muriseră de covid aveau probleme…

Reporter: — Da, am înțeles că nu se puteau angaja la stat…

Tanti Maria: — Păi, măi mamă, totul era al statului, chiar dacă erau și firme, erau controlate de stat, patronul nu putea angaja pe nimeni dacă nu avea aprobarea Comisiei Speciale (pentru combaterea terorismului, nota redacției) și nu putea face afaceri și contracte decît cu firmele indicate de Comisie, nu știai? Da, și ziceam că toată lumea știa că nu era spre binele nimănui, toate astea, că nu puteai să mergi nici la școală, copiii mici, mamă, trebuia să-i injectezi de la cîteva luni și oricum le dădea cu sprayul cînd intrau în școală, nu erai primit nici în spital, nu puteai să te urci în tren și nici măcar să-ți cumperi de mîncare și toate lucrurile necesare ca om. Cică dacă erai nevaccinat îți dădea statul, dar toată lumea știa că nu era lucru curat în pachetele alea de la stat. Deci lumea tăcea, cei mai mulți de frică, iar unii pentru că aveau avantaje.