miercuri, 13 octombrie 2021

Moartea în „România normală”: un lucru bine făcut

 

După cum a devenit evident de ceva timp, autoritățile din România nu sunt interesate de vindecarea bolnavilor de Covid, ci de vaccinarea lor. Acestea este motivul pentru care mențin școlile deschise cu prezență fizică în special în localitățile unde rata de infectare a explodat și, totodată, după cum se poate vedea din pasajul de mai jos, motivul pentru care nu le permit medicilor de familie să prescrie antivirale:

 

„Potrivit INSP, 17.50% din totalul persoanelor testate în intervalul 27 decembrie 2020 – 30 septembrie 2021, au fost persoane vaccinate. Dintre acestea, 8.58% au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2. Aceasta înseamnă două lucruri: unul, că jumătate din vaccinații testați au fost infectați cu Covid și doi, că doar 17,5% din vaccinați au fost testați, adică vreo 870.000 din 5,5 milioane. Raportat la procentul de infectați al vaccinaților testați, înseamnă că peste două milioane de vaccinați au contactat și au răspândit virusul.

[…] județele cu cea mai mare rată de vaccinare au înregistrat și cele mai mari rate de infectare. Astfel, Clujul, cu 47,19% vaccinați are o rată de incidență a cazurilor de 8,33, Timișul, cu 37,74% vaccinați, are o rată de incidență a cazurilor de 10,15, Ilfovul, cu peste 40% vaccinați are o rată de incidență a cazurilor de 15, iar Bucureștiul, cu 38,56% procent de vaccinați, are 14,71.

[…] Ieri, România a doborât toate recordurile de la începutul pandemiei până acum. Astfel, au fost înregistrate cele mai multe cazuri noi Covid – 16.743, cele mai multe teste – 79.000 și cele mai multe decese – 442. Din totalul deceselor, 45 au fost ale persoanelor vaccinate. Numărul îngrozitor de mare de morți nu are nicio explicație logică. Autoritățile vor spune și chiar spun că este cauzat de faptul că România are doar 30% rată de vaccinare. Însă Bulgaria are 19,3% și acolo nu se moare pe capete și nici nu sunt atâtea infectări ca în România. Ucraina are 14% rată de vaccinare și jumătate din cazurile înregistrate la noi, raportat la numărul de populație. La fel și în cazul deceselor. Și atunci ce se întâmplă în spitalele din țară, de au ajuns să producă atâția morți?

[…] Medicii de familie, cei care ar fi trebuit să fie lăsați să prescrie antivirale, nu pot face nimic mai mult decât să recomande paracetamol și vitamine, că medicamentele care trebuie administrate în primele zile sunt doar în spitale. Acesta este modul catastrofal în care Guvernul știe să gestioneze pandemia, decimând, în fiecare zi, populația României.”

Vezi articolul integral la https://www.national.ro/coronavirus/insp-jumatate-din-persoanele-vaccinate-s-au-infectat-cu-covid-738468.html