sâmbătă, 16 aprilie 2016

Mai aveţi un complot şi pentru mine?



Ştiind că în revista Familia Ortodoxă au apărut o serie de articole argumentate în legătură cu subiectul vaccinurilor, am intrat pe site-ul revistei. Dar am descoperit cu surprindere un articol care, în ciuda faptului că părea bine documentat, exprima convingerea fermă că firma care produce Brînza Brădet este victima unui complot; din cîte am înţeles eu, autorul părea să sugereze că producătorul român a fost expus la un tratament toxic într-un mod la fel de nejustificat şi abuziv precum cel în care românii sunt forţaţi să-şi vaccineze copiii (http://www.familiaortodoxa.ro/2016/03/29/vaccinare-sau-totalitarism-i/). [1] De altfel, autorul încearcă să demonstreze că tocmai vaccinurile ar putea fi responsabile de îmbolnăvirile copiilor care au consumat produsele firmei Brădet. Fără a avea însă nici o dovadă.
Sper că autorul înţelege mai bine problema vaccinurilor decît situaţia în care a fost implicată firma Lactate Brădet, şapte dintre angajaţii ei fiind descoperiţi infestaţi cu E. coli, dintre care trei cu tulpina găsită chiar la copiii îmbolnăviţi [2]. Nu de alta, dar nu cred că este bine să schimbăm un complot cu altul. De pildă, complotul care ne cere să ne vaccinăm cu cel care ne cere să nu ne vaccinăm. [3] Sau poate, cine ştie, dacă o firmă precum Brădet, de pildă Frăsinet sau Paltinet, ar obţine patentul…

Note:

[1] „În data de 17 martie, Eurosurveillance publica un studiu care a fost preluat de cea mai mare parte a presei din România și dat drept dovada certă a faptului că fabrica de brânzeturi de la Brădet este în spatele întregii epidemii. Chiar s-a cerut retragerea produselor Brădet de pe piaţa internaţională şi, astfel, încă un mic producător român va putea fi falimentat. Ne putem culca liniştiţi, căci duşmanul a fost înlăturat, iar copiii noştri sunt în siguranţă.
Dacă totuşi vom arunca o privire pe acest studiu, cel puţin cei care au mai citit măcar o dată în viaţă abstractul unei cercetări de acest tip vor putea constata că nu există absolut nici o dovadă că îmbolnăvirile copiilor s-ar datora brânzei de Brădet, care este consumată de mai mulţi ani de români din toată ţara şi chiar de străini, fără să se semnaleze niciodată vreo problemă în urma consumării ei. Dimpotrivă, caşcavalul de Brădet este considerat de cei mai mulţi ca unul dintre cele mai bune de pe piaţa românească, produs şi vândut încă de români.”

[2] „Institutul “Cantacuzino” n-a efectuat teste complexe pe probele nici unuia dintre copiii despre care se știa că au consumat sau au fost în contact cu produse de la Lactate Brădet. Institutul a efectuat teste pe probele unui copil din Argeș care nu consumase produse de la Brădet, pe probele unui copil din Sibiu care nu consumase produse de la Brădet și pe probele unui copil din Bacău care nu consumase produse de la Brădet. Toți cei trei copii nu aveau legătură între ei, nu aveau legătură nici cu produsele firmei din Argeș și nu aveau legătură nici cu valul de îmbolnăviri din Argeș, îmbolnăvirea lor petrecându-se la ceva timp de la epidemia inițială, din luna februarie. Și, deși DSP Argeș a furnizat informații conform cărora, în urma anchetei epidemiologice efectuate, cel puțin trei copii consumaseră brânză de la Brădet (doi chiar din lotul testat, iar unul dintre copii era chiar unul dintre cei decedați), către Institutul “Cantacuzino” nu au fost trimise spre testare probe de la nici unul dintre acești trei copii. Că Internetul a ignorat asta nu e atât de grav, dar presa nu are nici o scuză.
În fine, săptămâna trecută lucrurile au fost repuse la punct de către două analize independente între ele, efectuate la mii de kilometri distanță: italienii au descoperit că un copil dintr-o familie de români s-a îmbolnăvit de sindrom hemolitic uremic din cauza consumului de brânză Brădet, iar șapte angajați ai fabricii lui Marius Badea au fost depistați ca fiind infestați cu E. coli, trei dintre ei purtând exact, dar exact tulpina aia ucigașă. Din 400 de produse testate de autorități în acest caz, singurul în care s-a găsit E. coli a fost brânza de la Brădet. Atât cea vărsată, care a ajuns în magazinele din Argeș, cât și cea ambalată, care a ajuns tocmai în Italia. Angajații fabricii care producea acea brânză erau purtătorii bacteriei ucigașe.” http://www.catavencii.ro/e-coli-nu-crede-n-lacrimi/. Vezi şi http://www.catavencii.ro/lactate-bradet-presedinte/ precum şi http://www.catavencii.ro/sinucidere-cu-e-coli/  

[3] Din acest punct de vedere, comploturilor le pot cădea victimă nu doar persoanele neinformate, cum se-ntîmplă de regulă (vezi nişte observaţii juste aici https://alexandruracu.wordpress.com/2016/04/09/carduri-si-vaccinuri-despre-discernamant-si-limitele-autoritatii-clericale/), ci şi persoanele avizate.