luni, 25 decembrie 2023

Ortodoxia voalată

 

„PS Iustin, Episcopul Maramureșului, a criticat în Pastorala de Crăciun de anul acesta, tentativele de ideologizare a școlii românești, părând să facă o aluzie la proiectul președintelui Iohannis, „România educată”, precum și la proiectele de legi ale educației ale fostului ministru, Sorin Cîmpeanu” (https://r3media.ro/episcopul-maramuresului-ps-iustin-a-criticat-tentativa-a-introduce-in-scoli-ideologiile-progresiste-neomarxiste-si-globaliste-spre-a-ne-alinia-la-proiectul-noii-lumi-globale-cu/)

 

„Patriarhul Daniel a criticat, voalat, promovarea haloween-ului între copii” (https://r3media.ro/patriarhul-daniel-critica-halloween-frica-uratul/).

 

Rămîne de văzut dacă ortodoxia voalată va critica la fel de voalat și ortodoxia tradițională pe măsură ce-și va pierde lumina. Pentru că a critica în mod voalat minciuna înseamnă a mărturisi în mod voalat adevărul. Ortodoxia voalată este mediul indispensabil apariției și dezvoltării unei ortodoxii deviante (https://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2023/12/cu-hristos-in-nirvana.html).