sâmbătă, 10 februarie 2024

Modelatorii și viziunea revoluționară

 

Nu orice vizionar este un revoluționar, dar orice revoluționar este un vizionar. Despre acest tip de vizionar este vorba în descrierea următoare:

 

„VIZIONARII modelează calea de mijloc. Sunt plini de dragoste și apreciere și nu le este frică să împărtășească asta deschis la serviciu, acasă și în comunitățile  lor. Limbajul lor e iubitor, acceptabil și sunt incluzivi, nu dezbina și își împărtășesc gândurile și convingerile despre iubire, acceptare și egalitate în povestile lor. Iubirea și acceptarea se află la baza a ceea ce fac. Mulți dintre cei care au făcut o adevărată diferență pozitivă au fost obligați să lupte din greu pentru o schimbare radicală și pentru o cauză mai mare decât ei înșiși. Dar chiar și în lupta lor, ei nu încetează niciodată să împărtășească în mod deschis dragostea, compasiunea și grija față de umanitate.” (https://www.entertix.ro/evenimente/19831/conferinta-vizionarii-10-februarie-2024-sala-palatului-bucuresti.html)

 

Viziunea creștină a schimbat lumea prin descoperirea lui Dumnezeu în Hristos. Viziunea umanistă o schimbă prin descoperirea omului în personalitățile vrednice de imitat „pentru că schimbă lumea cu mesajele lor pozitive [...] pentru a înălța lumea.”