miercuri, 26 septembrie 2018

Referendumul pentru gravitație



„M-am lăsat de cafea, pentru că Dragnea bea cafea, iar eu sunt anti-Dragnea.” Știu, este penibil, dar ăsta este nivelul adversarilor Referendumului pentru căsătorie. Totuși, dacă Dragnea ar fi cu adevărat așa cum îl descriu adversarii lui, poate că hipsterimea și tefeliștii ar trebui să se lase mai ales de prostie și minciună.
Votul în favoarea revizuirii Constituției nu este un vot pentru definirea familiei, ci un vot împotriva redefinirii familiei. Se confruntă două tabere care susțin viziuni opuse asupra lumii: cei care votează pentru căsătoria dintre bărbat și femeie consideră că lumea poate fi definită și trebuie definită pentru a fi recunoscută. Trebuie recunoscută pentru a putea fi primită, lucrată și împlinită.
Cei care votează împotriva definiției căsătoriei consideră că lumea poate și trebuie să fie la nesfîrșit redefinită, că realitatea nu este dată de vreme ce nu există, ci trebuie luată, putînd fi modelată și remodelată după posibilitățile lumii și în funcție de nevoile fiecăruia. Este o viziune esențial marxistă, care îi repugnă oricărui membru și simpatizant PSD. În schimb, ea constituie filozofia de viață a anticomuniștilor de astăzi.
Dezbaterea despre familie din România ar putea fi la fel de bine o dispută despre gravitație. La oraș ne-am împăcat cu ideea că trebuie să votăm în favoarea gravitației; ne salvează țăranul român însă, căruia îi vine greu să priceapă că trebuie să voteze pentru ploaie, pentru soare, pentru noapte și ziuă. Să-i spunem atunci că trebuie să voteze pentru pămînt.
Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane!