vineri, 21 septembrie 2018

Creștinismul pe persoană științifică și culturală


Printr-un comunicat de presă, B.O.R. precizează: „Demersul (Coaliției pentru Familie) nu poate fi considerat în niciun caz retrograd, așa cum în mod ignorant și malițios, este prezentat de către detractorii acestuia, câtă vreme între semnatarii și susținătorii săi se numără foarte multe personalități ale lumii științifice și culturale.” http://basilica.ro/comunicat-privitor-la-acuzatiile-aduse-bisericii-ortodoxe-romane-in-legatura-cu-sprijinul-acordat-coalitiei-pentru-familie/
Neglijența cu care sînt presărate virgulele în acest pasaj ar trebui să mai reducă puțin din îngrijorarea produsă de vestea că acest demers este susținut de „foarte multe personalități ale lumii științifice și culturale”. Dar poate că este mai bine că demersul nu este susținut de niște pescari inculți, de niște țărani ignoranți sau de „mahalaua ineptă”, vorba unei personalități științifico-fantastice din cadrul B.O.R.
Să sperăm că asistații social și alți retrograzi nu vor vota la Referendum. Ar fi păcat să compromită un ideal atît de înalt.