luni, 24 septembrie 2018

pupat toți piața constituții


Poate că mesajul trupei Vunk despre libertatea fiecăruia de a-și alege genul de familie care-i place a ajuns nu doar la inima mulțimii adunată aseară la concertul lui Rod Stewart din Piața Constituției; el a fost cu siguranță și pe placul clerului ortodox care a transformat credința într-o afacere de familie.
Faptul că mesajul Evangheliei reușește rar și cu dificultate să ajungă în Dealul Patriarhiei, fără a rămîne vreodată acolo, nu înseamnă că nici un mesaj nu ajunge în Deal. Ajung acolo nu doar toate mesajele care ar putea ajuta afacerea de familie să prospere, dar și toate acele mesaje care ar putea să amenințe interesele de familie ale societății comerciale BOR.
Așa că ne putem aștepta ca uralele cu care mulțimea a întîmpinat mesajul trupei Vunk să gîdile plăcut urechile ierarhiei ortodoxe. Semnalul nu afectează cu nimic interesele acestei familii. BOR cîștigă indiferent de rezultatul votului de la Referendum: dacă se va modifica Constituția, BOR va negocia în termenii Bisericii triumfătoare; iar dacă propunerea de modificare va eșua, BOR va adopta discursul Bisericii luptătoare.
Pentru BOR este o situație win-win: în ambele cazuri, BOR va continua să vîndă.