marți, 14 decembrie 2021

Gîndul de seară (6)

 

După aproape treizeci de ani în care elita ortodoxă de dreapta a denunțat patriotismul ca fatalism mioritic, România a ajuns să nu mai însemne nimic pentru un număr tot mai mare de români.

După aproape treizeci de ani în care elita ortodoxă de dreapta a denunțat fidelitatea față de tradiția ortodoxă ca pe o formă de intoleranță, de înapoiere și de barbarie, creștinismul a ajuns să nu mai însemne nimic pentru un număr tot mai mare de români.

După aproape treizeci de ani în care elita ortodoxă de dreapta ne-a cerut să admitem că realitatea poate fi redefinită, realitatea a ajuns să nu mai însemne nimic pentru un număr tot mai mare de români.

În 21 noiembrie 2021, un militant BLM a intrat cu un SUV în participanții la parada de Crăciun dintr-un orășel american, ucigînd șase persoane, printre care și un băiat de opt ani și rănind alte 40. Întrucît autorul masacrului era un activist BLM, presa americană mainstream a vorbit numai despre accidentul tragic în care un SUV a rănit un număr mare de persoane (vezi mai pe larg la https://www.theamericanconservative.com/articles/suvs-dont-kill-people/)

De aproape treizeci de ani suntem spulberați de un SUV care nu ratează nici un moment în care ne mai adunăm pentru lucrurile care contează cu adevărat. Iar noi ne întrebăm ce model a fost de data aceasta: neomarxismul? Secularizarea?

În acest timp, elita ortodoxă de dreapta ține volanul iar ierarhia ortodoxă apasă accelerația.