luni, 6 februarie 2023

Creștinismul anticreștin

 

Dacă a fi anticreștin înseamnă a fi anti-normalitate, atunci noua normalitate este în același timp anticreștină și anti-normalitate. Totodată, consensul unei lumi anti-normale nu face decît să producă anti-normalitate în fiecare domeniu al vieții: sănătate, alimentație, comunicare, sport, divertisment, educație, politică, religie. Prins în plasa consensului noii normalități, creștinismul însuși devine anticreștin și anti-normal.

Este anti-creștin un creștinism care caută sau propune soluții politice. Care în loc să caute pacea lui Dumnezeu, caută pacea lumească. Este anormală o biserică precum BOR, care se teme să vorbească despre responsabilitatea omului față de creație ca nu cumva să fie acuzată de activism de stînga, iar atunci cînd trebuie să o facă, probabil sub presiunea unor fonduri de nerefuzat, turuie precum Greta despre reciclare, conectarea cu natura și protecția mediului (Ziarul Lumina abundă de preocupări și proiecte ecologiste care, tocmai pentru că sunt impersonale și nu vin din viziunea ortodoxă, sunt inevitabil formulate abstract și impersonal, de parcă ar fi produse de un sistem ChatGPT: vezi cîteva mostre la https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/documentar/biserica-ortodoxa-si-protejarea-naturii-171210.html sau la https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/stiri/proiect-ecologic-pentru-tineri-desfasurat-la-nivelul-patriarhiei-romane-172825.html sau la https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/stiri/schimb-de-experienta-pentru-dezvoltarea-proiectului-ecologic-al-bisericii-ortodoxe-romane-170666.html). 

Este anticreștină o Biserică care prin promovarea dezvoltării personale, a mentalității deschise și a stimei de sine nu face decît să propovăduiască un dumnezeu străin.