luni, 13 februarie 2023

Regele moare

 

Cînd Imperiul binelui își asumă meritele pentru un bine mic pentru om, dar mare pentru umanitate, precum lansarea bombelor atomice asupra Japoniei, detonarea conductelor Nord Stream, producerea și împrăștierea unui virus care afectează în același timp sistemul respirator și cel circulator sangvin sau pentru efectele adverse ale vaccinului anticovid, nu poți să nu te gîndești că o face din modestie, pentru a ascunde meritele unui bine și mai mare. Comparația între gazul lichefiat și problemele de coagulare produse în unele cazuri de virus, în altele de vaccin, iar în altele de acțiunea lor combinată, este pe cît de absurdă, pe atît de neglijabilă, fiind scăpată foarte probabil din laboratorul asocierilor involuntare. Important este că trebuie să fim strîns uniți în jurul binelui suprem, altfel ne-am vaccinat degeaba.

Vestul s-a vaccinat pentru că a crezut în Știință, iar restul lumii s-a vaccinat pentru că a crezut în Vest. Problema este că tot mai mulți oameni ajung să descopere că diferența dintre Știință și știință corespunde diferenței dintre Vestul transumanist și cel uman, în timp ce diferența dintre apostolii actuali ai occidentalizării cu orice preț și scamatorii de bîlci este insesizabilă.

Cînd ni s-a vorbit despre eroii din linia întîi s-a presupus că de partea adversarului erau boala, suferința și moartea. Ceea ce s-a scăpat din vedere a fost că boala, suferința și moartea determină în mare măsură viața omului de partea aceasta a istoriei. Transumanismul reprezintă un efort de a trece de cealaltă parte a istoriei, în care boala și suferința, poate chiar și moartea, sunt interzise. Dar odată cu ele este interzis și omul care nu înțelege că trebuie să renunțe, să-și sacrifice partea din el care se îmbolnăvește, suferă și moare. Războiul împotriva morții poate fi cîștigat de Știință doar prin nimicirea adversarului suprem, dușmanul ultim: omul muritor.