marți, 25 aprilie 2023

Îndreptarea prin împreunare (IV)

 

Orice religie are o divinitate, o valoare principală (corespunzătoare iubirii din creștinism sau ascultării de Lege în iudaism), un set de dogme/porunci și un ritual. În cadrul religiei Imperiului Binelui, divinitatea este omul occidental, valoarea principală este Binele comun, dogmele constau în Diversitate, Echitate și Incluziune, iar ritualul constă în sacrificiul uman prin avort, eutanasie, experimente medicale și mutilarea fizică, psihică și mintală (a copiilor în special) sub pretextul realizării identității sexuale opusă celei din realitate (vezi mai pe larg la https://www.youtube.com/watch?v=ebG2POkoHgU). Unii ar adăuga poate la această listă și complicitatea la crime în masă (https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_and_state_terrorism).  

Poate că acesta este motivul pentru care atunci cînd abordează problema responsabilității americane pentru situația dramatică din Ucraina și pentru situația critică din întreaga Europă, ortodocșii euroatlantiști din România o expediază ca pe o idee conspiraționistă lipsită de orice validitate. Pentru că, după cum știm cu toții, în realitate politica externă a SUA nu a făcut și nici nu face altceva decît să urmărească Binele comun.  

Asta nu înseamnă că Rusia ar reprezenta o alternativă preferabilă. În Rusia reușești să finalizezi o afirmație critică la adresa autorităților statului numai dacă ești norocos și doar dacă folosești o propoziție foarte scurtă și, de preferință, ininteligibilă. Însă după cum merg lucrurile la noi și în restul lumii libere și judecînd și după dispoziția societății noastre de a îndura abuzurile încă dinainte ca acestea să se petreacă, devine tot mai evident că singura gîndire critică încurajată permisă în Oceania va fi cea față de Eurasia și Eastasia.