vineri, 2 septembrie 2022

BOR și inteligența artificială

 

Tinerele de astăzi care rivalizează cu păpușile sexuale gonflabile, acceptînd să fie umflate în zonele semnificative sexual, au pierdut deja. Singurul motiv pentru care exemplarele umane vii încă mai sunt căutate este prețul și faptul că nu se sparg la fel de ușor. Cu excepția unei supradoze sau a unei violențe extreme, această categorie de tinere suportă orice agresiune și umilință. De fapt, sunt dispuse să se ofere chiar și gratis, cu speranța că vor primi ceva pînă la urmă. Evident, nu vor primi nimic, ci vor pierde totul la fel ca toți cei care s-au judecat după numărul de like-uri, lungimea genelor sau dimensiunea mușchilor. Vor fi doar înlocuite cu alte tinere la fel de naive și la fel de gonflabile. 

Ortodoxia românească de astăzi urmează același model: și-a botoxat buzele cu iubire siliconică, și-a mărit sînii pentru a atrage atenția, și-a băgat peste tot implanturi de umanism, neoliberalism și gnosticism astfel încît oricărui om normal îi este groază nu doar să o atingă, ci pînă și să o privească. A devenit indestructibilă nu în sensul în care porțile iadului nu o vor birui, ci în sensul că-i permite iadului să-i facă orice, cu o singură condiție: să-i facă acum, pînă nu ajunge fată bătrînă. 

BOR știe că mirele acestei lumi nu o va lua de soție pînă cînd nu va deveni la fel de reală ca o mireasă robot înzestrată cu inteligență non-umană. Pentru că a devenit umanist-gnostică, pentru BOR importantă este inteligența, pentru ea contează intelectul, nu natura lui. Important este să fie acceptabilă, nu să fie adevărată. Un creștinism susținut de inteligența artificială ar putea fi poate chiar mai pregătit să înțeleagă provocările realității condiționată de AI și să ofere o soluție. În definitiv, de ce nu ar fi AI mai pregătită decît Biserica să ne transmită și să interpreteze mesajul lui Dumnezeu? Nu are păcate, nu are slăbiciuni trupești și își folosește întreaga minte.   

Producătorii roboților sexuali AI susțin că aceștia sunt aproape imposibil de deosebit de om: roboții sexuali AI nu doar arată ca un om, ci sunt capabili de conversație și de adaptarea la nevoile fizice și afective ale partnerului uman. S-ar zice că este foarte improbabil ca omul să nu mai poată deosebi între un robot și o ființă umană. Cu toate acestea, sunt tot mai puțini creștini ortodocși capabili să vadă că BOR este condusă de lideri care, deși nu sunt încă roboți, se lasă stăpîniți și conduși nu de mintea lui Hristos, ci de o inteligență antihristică care le permite să se adapteze la nevoile emoționale ale partenerului uman.