luni, 12 septembrie 2022

Avantajele vieții în Vest

 

La noi, doar cățeii, pisicile și stăpînii de căței și pisici au suflet. Dar în Vest mai ales mașinile au suflet, iar dacă nu funcționezi ca o mașină sau nu asiguri cel puțin funcționalitatea unei mașini este foarte probabil să fii lipsit de suflet.

În Vest ești tratat cu respect, pentru că în Vest fiecare mașină contează și nici o mașină nu este lăsată în urmă cîtă vreme își face treaba. Treaba oricărui lucru din Vest, mașină sau ființă, constă în a absorbi excesul de suflet din văzduh și de a-l transforma în vaselină. Din acest motiv, în Vest nu există poluare. Numai în țările răsăritene sufletul polua atmosfera, dar prin măsurile salvatoare luate de ortodocșii mecanizați, situația a fost mult îmbunătățită.

În Vest ți se schimbă piesele și ești uns regulat cu vaselină de calitate pînă cînd ajungi să fii înlocuit cu totul de o altă mașină. În Vest, această înlocuire se numește mîntuire. Ea este desigur inaccesibilă oamenilor corupți de cultivarea sufletului și neglijenți față de nevoia de vaselină. Ei nu pot fi înlocuiți, deci nu pot fi salvați.