luni, 15 noiembrie 2021

Ape adînci

 

În cadrul slujbei de înmormîntare a lui Bevan Costello, la care a participat inclusiv premierul provinciei Queensland, Annastacia Palaszczuk, unul dintre preoții prezenți l-a descris pe „Unchiul” Bevan ca pe un om care „a căutat în permanență să găsească căi de a ajunge la tinerii care s-au pierdut ori care trec prin dificultăți majore” (https://catholicleader.com.au/news/respected-cherbourg-community-elder-uncle-bevan-costello-farewelled/).

Profesor timp de o viață și catolic devotat, Bevan Costello a murit luna trecută în vîrstă de 64 de ani. În vreme ce multă vreme în comunicatele oficiale din România nu s-a făcut diferența între decesele cu covid și cele cauzate de covid, cei care ne cer să acționăm informat și responsabil refuză să aplice ori să admită același procedeu în cazul vaccinului. Prin urmare, nu voi spune că Bevan Costello a murit de la vaccinul anticovid, ci cu vaccinul anticovid: mai precis, șeful aborigen a murit la șase zile după a doua doză de vaccin mRNA Pfizer (https://thecovidblog.com/2021/09/29/bevan-costello-65-year-old-australian-indigenous-elder-pfizer-dead-six-days-later/; am aflat despre această întîmplare tristă de la https://www.activenews.ro/stiri/Presa-australiana-a-convins-un-batran-din-tribul-aborigen-sa-se-vaccineze-pentru-a-da-exemplu-australienilor.-Dupa-sase-zile-tribul-a-anuntat-moartea-subita-a-barbatului-170702).

Autoritățile australiene au încercat să se folosească de liderii comunităților aborigene în campania australiană de vaccinare. Iar bătrînii șefi, precum Unchiul Bevan, au făcut vaccinul în felul lor, adică fără a-și expune comunitatea, ci pentru protejarea ei. Într-adevăr, după moartea șefului Bevan, nimeni nu mai poate spune că nu a fost informat.

Nu este sigur că pinguinii îi împing pe imprudenții aflați la marginea falezei pentru a vedea dacă se poate intra în apă în siguranță, fără pericolul de a se întîlni cu prădătorii cotidieni. Însă Bevan Costello era devotat comunității sale etnice și responsabil față de comunitatea sa euharistică: avea 16 ani cînd părinții lui (probabil și el) au participat la al 40-lea Congres Euharistic de la Melbourne din 1973, iar evenimentul a constituit pentru el „o sursă de inspirație care l-a însoțit întreaga viață” (https://catholicleader.com.au/news/respected-cherbourg-community-elder-uncle-bevan-costello-farewelled/ ). 

Bevan era creștin și de aceea nu aștepta să-l împingă cineva în apă. A intrat el singur, pentru a le aminti celor rămași pe mal că izvorul apei vii se află în altă parte.