marți, 16 noiembrie 2021

Viața în libertate

 

Priviți, mărețe umbre, Mihai, Ștefan, Corvine,
Româna națiune, ai voștri strănepoți,
Cu brațele armate, cu focul vostru-n vine,
„Viața-n libertate ori moarte!” strigă toți
.

 

După cum amintea în mod solemn președintele Klaus Iohannis cu patru luni în urmă, de Ziua Imnului Național,  

 

Imnul Național al României – «Deșteaptă-te române!» – este unul dintre simbolurile care definesc tradiția, istoria și credințele națiunii noastre și reprezintă o expresie a redeșteptării naționale, a mândriei și a patriotismului, a libertății și a unității neamului românesc. […] Intonarea sa spontană în timpul Revoluției Române din decembrie 1989 a readus în actualitate mesajul peren al acestui vechi cântec al tuturor românilor, de unitate și libertate, și a fundamentat decizia de instituire a acestuia drept Imn Național al României […] Să rămânem uniți în jurul simbolurilor naționale și să transmitem generațiilor viitoare înaltele idealuri ale neamului românesc, așa cum sunt surprinse în «Deșteaptă-te române!»” (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/klaus-iohannis-de-ziua-imnului-sa-ramanem-uniti-in-jurul-simbolurilor-nationale-1614831)

 

Această declarație emoționantă este cu atît mai valoroasă în contextul proiectatei legi a vaccinării obligatorii. Pentru că idealul sănătății forțate, obligatorii, nu s-a numărat niciodată printre „înaltele idealuri ale neamului românesc” și nici nu a fost vreodată un simbol național. Recunoașterea importanței pe care libertatea și unitatea națională au avut-o în formarea statului român din partea președintelui Iohannis e de natură să-l recomande pe Klaus Iohannis drept un apărător al neamului românesc și un adversar al proiectului vaccinării obligatorii. În caz contrar, președintele României va demonstra că-și trădează afirmațiile făcute cu ocazia Zilei Imnului, iar orice autoritate a statului care va încerca să impună prin lege vaccinarea obligatorie va intra în conflict nu doar cu articolul 22 din Constituție („Dreptul la viață, precum și dreptul la integritate fizică și psihică ale persoanei sunt garantate”), ci și cu Legea nr. 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice, care prevede în articolul 20 că „Cetățenii sunt datori să manifeste respect față de drapelul și imnul național al României și să nu comită nici un act prin care s-ar aduce ofensă acestora.”

Funcționarii statului care propun sau legiferează vaccinarea obligatorie acționează împotriva statului român și împotriva idealurilor naționale, manifestîndu-și lipsa de respect față de Constituția României, față de Imnul Național, față de eroii și martirii neamului românesc și față de fiecare dintre cetățenii de astăzi ai României.

Viața în libertate reprezintă definiția poporului nostru. Oricine atentează la această viață în libertate urmărește să anihileze această definiție și, prin urmare, este un dușman al poporului român.